Close button

Лукашенко екстрено госпіталізований

Лукашенко екстрено госпіталізований

Президент Білорусі Олександр Лукашенко переніс гіпертонічний криз і він нібито розташований у президентській лікарні. Про це повідомляють опозиційні пабліки країни в неділю, 19 липня, повідомляє Вести.

За даними джерел російських ЗМІ, в адміністрації президента Білорусії уточнюється, що у Олександра Лукашенка просто підвищився тиск. Зараз глава сусідньої держави проходить необхідне обстеження.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко народився 31 серпня 1954 року в р. п. Копись Оршанського району Вітебської області.

У 1975 році закінчив Могильовський державний педагогічний інститут ім. о. о. Кулешова, в 1985 році - білоруську сільськогосподарську академію. Історик, економіст.

В 1975 1977 роках - інструктор політвідділу Західного прикордонного округу.

У 1977-1978 роках - секретар комітету комсомолу відділу продторговлі м. Могильова, інструктор Жовтневого райвиконкому м. Могильова.

Олександр Лукашенко другий і поки незамінний президент Білорусі. Їм він ставав уже п 'ять разів, і, цілком можливо, стане очільником сусідньої з Україною держави і в шостий раз. Вибори в Білорусі призначено на 9 серпня 2020 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Білорусь охопила Нова хвиля антиурядових протестів через тиск влади на "альтернативних" кандидатів у президенти і їх соратників. У вівторок, 14 липня, Білоруський ЦВК відмовився зареєструвати головних конкурентів Олександра Лукашенка - екс-банкіра Віктора Бабарика і екс-помічника президента Валерія Цепкало. Людей не влаштувала така політичний розклад, тому вони вийшли протестувати - акції охопили найбільші міста країни. Міліція і ОМОН не церемонилися з активістами - людям заламували руки, били по обличчю, валили на землю тих, хто намагався втекти. Всього за день затримали близько 300 осіб. Деякі з них, кажуть місцеві журналісти, просто проходили повз.

Затримання, арешти і масові акції проходять на тлі передвиборної гонки за крісло глави Білорусі. Лукашенко - говорить опозиція - традиційно "включає диктатуру" для того, щоб утриматися на посту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics