Close button

Дружина ув’язненого суперника Лукашенка зібрала в Мінську тисячі людей

Дружина ув’язненого суперника Лукашенка зібрала в Мінську тисячі людей

В агітаційному мітингу на підтримку кандидата у президенти Білорусі, дружини політв'язня і блогера Сергія Тихановського Світлани Тихановської в Мінську взяли участь близько 7,5 тисяч осіб, повідомляє Украинская правда.

Джерело: Білоруська служба Радіо Свобода

Деталі: У неділю Тихановська провела мітинги в Мінську і Дзержинську. На обох акціях разом з нею були присутні представники штабів Віктора Бабарико та Валерія Цепкало.

За даними волонтерської служби правозахисного центру "Весна", у мітингу в Мінську взяли участь близько 7500 осіб.

У своєму виступі Світлана Тихановська заявила, що бере участь у виборчій кампанії, замінивши свого ув'язненого чоловіка.

За її словами, найбільш сильні кандидати – в тому числі Сергій Тихановський, Віктор Бабарико і Валерій Цепкало – не були зареєстровані, тому що їх розглядали як загрозу.

Пряма мова Тихановської: "Але ви розумієте, що загрозою для влади є не кандидати, а люди Білорусі, які більше не хочуть жити у приниженні".

Деталі: Тихановська пообіцяла, що її головним завданням у разі перемоги буде проведення нових вільних виборів, у яких візьмуть участь ті політики, які зараз перебувають за гратами, а також інші кандидати.

У мітингу в Дзержинську взяли участь сотні людей.

Що передувало: 14 липня Центральна виборча комісія відмовила колишньому главі Белгазпромбанку Віктору Бабарико в реєстрації кандидатом в президенти Білорусі.

Крім Бабарико, в реєстрації відмовили ще одному опозиціонеру Валерію Цепкало.

Кандидатами зареєстровані: Олександр Лукашенко, Андрій Дмитрієв, голова кампанії "Говори правду", Анна Конопатська, колишній член Палати представників, Світлана Тихановська, дружина політв'язня Сергія Тихановського, Сергій Черачня, голова Білоруської соціал-демократичної партії (Грамада).

Новини

Популярні теми форуму

analytics