Close button

Акції компаній з виробництва рукавичок обігнали Tesla

Акції компаній з виробництва рукавичок обігнали Tesla

Акції малайзійської компанії з виробництва рукавичок Supermax Corp. виросли на 1000%, інший - Top которое Corp. - на 389%. З початку року папери Tesla подорожчали на 259%. Вартість акцій Малайзійських компаній з виробництва гумових та латексних рукавичок зросла цього року сильніше, ніж акцій Tesla, передає Bloomberg, повідомляє ZN.ua.

Наприклад, папери компанії Supermax Corp. подорожчали більше ніж на 1000%, а акції Top которое Corp. додали в ціні 389%, тоді як ціна акцій Tesla зросла на 259%. Вибухове зростання стався на тлі пандемії коронавірусу і різко що збільшився попиту на засоби індивідуального захисту, пише Bloomberg.

Видання повідомляє, що для Малайзії таке зростання стало безпрецедентним. В результаті три провідних виробника рукавичок збільшили свою сукупну ринкову вартість на $26 млрд. Зараз кожен долар, вкладений у фондовий ринок країни, інвестований у виробництво рукавичок, зазначає агентство.

"Зростання виробників рукавичок нагадує багатьом зростання Tesla, Однак перспективи доходів цього сектора більш уверенны, ніж у Tesla", - сказав керуючий фондами Northcape Capital ltd.ross Кемерон. Він також повідомив про очікуваннях зростання прибутку виробників рукавичок на більш ніж 100% в наступному році.

Під час закриття торгів на біржі Nasdaq у п 'ятницю акція Tesla коштувала $1,5 тис., на початку року папір компанії торгувалася по $430.

При цьому Northcape і Samsung Asset Manager розширили свою присутність в компаніях з виробництва рукавичок, вважаючи, що зміна попиту має структурний характер.

Як пише Bloomberg, більш швидкі темпи розробки вакцини від коронавірусу можуть загальмувати зростання акцій компаній в цьому секторі. Також митна служба США розпорядилася призупинити імпорт одноразових рукавичок виробництва Top Gloves. Компанія вважає, що це може бути пов 'язане з використанням іноземних працівників і сподівається вирішити проблему протягом двох тижнів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics