Close button

В Ірані стратили інформатора ЦРУ

В Ірані стратили інформатора ЦРУ

Іран стратив інформатора ЦРУ Махмуда Мусаві Маджд (Mahmoud Mousavi Majd), який вказав американцям місце розташування командувача спецпідрозділом "Аль-Кудс" КВІР генерала Касема Сулеймані, який був убитий США в січні в Багдаді. Про це повідомляє агентство Mehr з посиланням на mediasluzhbu судової влади, повідомляє Лента.ру.

Верховний суд Ірану встановив, що саме Маджд передавав США дані про локаціях генерала Сулеймані. Засуджений, за твердженням Тегерана, був пов 'язаний з ЦРУ та ізраїльською розвідкою "Моссад". Зазначається, що, займаючись шпигунством за представниками корпусу вартових Ісламської революції, mazhdzh отримував оплату в доларах.

3 січня в результаті авіаудару США по аеропорту Багдада загинула генерал корпусу вартових Ісламської революції Касем Сулеймані. У відповідь Тегеран в ніч на 8 січня випустив десятки ракет по американських об 'єктах в Іраку. Що відбулася операція отримала назву "Мученик Сулеймані". У США заявили про відсутність жертв та мінімальний ущербе військових баз.

В Пентагоні заявляли, що наказ про вбивство Сулеймані був відданий особисто президентом США Дональдом Трампом. Цю ідею американському лідеру міг подати держсекретар Майкл Помпео. США вважали генерала причетним до атак на бази коаліції та американське посольство в Багдаді.

Новини

Популярні теми форуму

analytics