Close button

НАЗК перевіряє декларації Порошенка й Зеленського

НАЗК перевіряє декларації Порошенка й Зеленського

Національне агентство з питань запобігання корупції почало перевіряти декларації п 'ятого президента України Петра Порошенка та чинного голови держави України Володимира Зеленського. Про це повідомила прес-служба НАЗК в понеділок, 20 липня, повідомляє Вести.

"Розпочато перевірку декларацій осіб, які займали посаду президента України в 2019 році: Володимира Зеленського та Петра Порошенка (декларації за 2018 і 2019 роки)", - йдеться в повідомленні.

Крім того, НАЗК перевіряє декларації 11 колишніх і діючих топ-чиновників України.

Зокрема, міністра культури та інформаційної політики Олександра Ткаченка, екс-міністра Кабінету Міністрів Дмитра Дубілета, екс-міністра охорони здоров 'я Іллі Ємця, екс-міністра оборони Андрія Загороднюка, екс-міністра закордонних справ Павла Клімкіна та екс-міністра культури Євгена Нищука.

Крім того, перевірять декларації глави Харківської обласної державної адміністрації Олексія Кучера та низки інших чиновників. Декларації для перевірки визначені новим Порядком проведення контролю.

Головною підставою для перевірки є висока посада суб 'єкта декларування, причому перевіряються всі особи, які обіймали такі посади у 2019 році, навіть якщо на момент перевірки вони не є топ-посадовцями.

Серед інших можливих підстав для перевірки - інформація про можливе порушення від громадян, медіа, юридичних осіб, встановлене невідповідність рівня життя чиновника задекларованому майну і доходам, виявлення невідповідностей за результатами логічного та арифметичного контролю, а також подача суб 'єктом декларування декларація з полями, означеними міткою "Член сім' ї не надав інформацію".

Читайте також: податкова підбила підсумки деклараційної кампанії 2020

Новини

Популярні теми форуму

analytics