Close button

Франція розширила правила носіння масок

Франція розширила правила носіння масок

Декрет про обов ′ язкове носіння захисних масок в громадських приміщеннях набув чинності в понеділок у Франції. В реалізації нових додаткових заходів по боротьбі з коронавірусом переконався кореспондент, який побував в кількох магазинах французької столиці, повідомляє ТАСС.

Перед усіма магазинами виставлені таблички, що нагадували про необхідності надівати маски. Охорона стежить за відвідувачами, хоча і не має права штрафувати що порушують встановлений порядок - для цього їй доведеться викликати поліцію. В низці магазинів встановлені автомати для продажу масок.

Згідно з новим декрету, носіння масок необхідно при відвідуванні банків, магазинів, адміністративних установ, приміщень будівель ринків, музеїв, підземних автостоянок. В приміщеннях компаній і фірм носіння масок для працівників необов 'язково за умови, що вони дотримуються дистанцію в один метр. Раніше носіння масок там було лише бажаним, але необов 'язковим.

Якщо громадянин не вдягнув маску в громадському місці, то він повинен буде виплатити штраф у розмірі, Вербек 135. У разі повторного затримання без маски штраф зростає до, Вербек 1500. Якщо протягом одного місяці громадянина тричі затримують без маски в приміщенні, де її носіння обов 'язково, йому може загрожувати тюремний термін до шести місяців.

З 11 травня громадянам Франції наказувалося носити маски в транспорті, кінотеатрах і театрах, кафе і ресторанах, бібліотеках, гральних будинках, релігійних центрах. В даний час маску там можна зняти, тільки зайнявши своє місце і дотримуючись необхідну дистанцію.

Складна ситуація

Розширені санітарно-епідеміологічні заходи введені у Франції через погіршення ситуації з поширенням коронавірусу. У першу чергу це стосується заходу країни - Департаменту Майєн і регіону Бретань. В Маєн індекс поширення вірусу різко зріс минулого тижня з 0,9 до 2,62. В Бретані минулого тижня число інфікованих збільшилася на 20%. Зростає і число осередків захворювання.

У ряді інших регіонів, включно зі столичним Іль-де-Франс, зростає кількість звернень до лікарів з приводу інфікування коронавірусом. У той же час починає збільшуватися число хворих у реанімаційних палатах - раніше воно знижувалося протягом більш ніж півтора місяців. Показник поширення вірусу, що знаходився нижче 1 в перший тиждень липня, в даний час в середньому по країні становить, за даними головного управління охорони здоров 'я, 1,20.

14 липня під час телеінтерв 'ю з нагоди Національного свята Франції президент Еммануель Макрон визнав, що в країні спостерігаються ознаки повернення коронавірусу. У той же час він запевнив, що влада підготувалися до можливості другої хвилі епідемії. Професор - імунолог Жан-Франсуа delfressi, який очолює наукову Раду по covid 19 при Президентові Франції, підкреслив 20 липня в ефірі радіостанції RTL, що в даний час другої хвилі епідемії в країні не спостерігається. У той же час він визнав, що сам носить захисну маску навіть на вулиці, так як "ситуація нестабільна".

Згідно з останніми даними МОЗ Франції, всього з початку епідемії в країні Зареєстровано близько 174 тис. випадків зараження коронавірусом. Понад 105 тис. інфікованих були госпіталізовані, понад 30 тис. пацієнтів померли.

Новини

Популярні теми форуму

analytics