Close button

Китайські електромобілі можуть захопити весь світ

Китайські електромобілі можуть захопити весь світ

Кілька років тому машини, які виробляли в Китаї, являлися об 'єктом насмішок, оскільки були або копіями популярних західних моделей, або неякісними (наприклад, Land Wind X7, який був копією Range Rover Evoque, або Li Shi Guang Ming The Book Of Songs, який мав дивну назву і занадто незвичайний зовнішній вигляд), повідомляє The Page.

Однак, як пише Forbes, часи змінилися і Китай наздогнав захід у галузі автомобільного дизайну і навіть обігнав його, почавши виробляти електромобілі. До 2019 року країна здійснила вже майже 2,6 млн електромобілів з акумуляторними батареями (у Європі тоді, за даними міжнародного енергетичного агентства, було 0,97 млн, а в США - 0,88 млн). Але, як зазначає видання, політика (ворожнеча Китаю і Трампа) та економічний протекціонізм деякий час будуть тримати країну осторонь. Однак незважаючи на це китайські електромобілі рано чи пізно заполонять світовий ринок.

Незважаючи на те що суперечки про безпеки китайської продукції ведуться постійно, зараз країна виробляє дійсно передові продукти електроніки, які конкурують з іншими виробниками, в тому числі і за якістю (наприклад смартфон Huawei P40 Pro), зазначає видання. Що стосується електромобілів, то доступний Xpeng P7 може розігнатися до 62 миль за 4,3 секунди і має дальність пересування до 440 миль. Авто також досить непогано виглядає.

Крім того, у Китаї виробляють електричний гіперкар EP9, яка може за 2,7 секунди розвинути швидкість 62 милі на годину, Однак ціна його $3,1 млн і автомобілів тільки шість. Видання також зазначає, що компанія Dacia Spring може стати потенційним Європейським конкурентом Ora R1 і що навіть Tesla розглядає можливість створення невеликого автомобіля китайського виробництва.

Forbes пише, що Китай має деякі переваги, які вивели його на передній план у поставках електромобілів. Мова йде про те, що країна - найбільший в світі виробник літію (у квітні 2019 року забезпечувала понад 60% світових поставок). Літій є основною складовою літій-іонних батарей, які в електрокарах служать джерелом енергії.

"Тим не менш є причина, з якої ми не побачимо різкого вторгнення китайських електромобілів на європейські та американські дороги, незважаючи на потенційну вартість, яку вони представляють. Між адміністрацією Трампа, який зараз втягнув у свою орбіту Великобританію, і Китаєм відбувається ворожнеча. Навіть якщо Трамп програє президентські вибори в США в листопаді, навряд чи американська позиція щодо Китаю суттєво зміниться, так як Байден аналогічним чином скептично ставиться до країні, хоча й менш яскраво вираженим тоном ", - зазначає видання, додаючи, що якби це був Чистий ринок, який заснований на співвідношенні ціна - якість, то китайські електромобілі вже давно стали б повноцінними конкурентами Європейським та американським.

Новини

Популярні теми форуму

analytics