Close button

Путін розповів, як говорив із Азаровим про фінансування Криму

Путін розповів, як говорив із Азаровим про фінансування Криму

Президент Росії Володимир Путін стверджує, що колишній прем’єр-міністр Микола Азаров розповідав йому про необхідність забирати у Криму гроші і віддавати їх іншим регіонам, повідомляє Украинская правда.

Джерело: російське агентство ТАСС з посиланням на слова Путіна в ході спілкування з робітниками суднобудівного заводу "Залив" в анексованому Криму

Деталі: Путін розповів про свою розмову із "останнім прем'єром, з яким були нормальні відносини". Імовірно, йдеться про Миколу Азарова, який очолював український уряд до лютого 2014 року. Азаров начебто сказав Путіну, що у Крима забирають гроші через складну фінансову ситуацію.

Пряма мова Путіна: "Я ж розмовляв, коли у нас нормальні відносини були, з колегами, в тому числі з уряду України, з останнім прем'єром (до Майдану ред.) розмовляв, коли він ще був прем'єром.

Я кажу: "Що ви робите , що ви з Криму гроші забираєте?". Він каже: "У нас вибору немає, Крим щось генерує, ми змушені забирати звідти більше ніж давати для того, щоб підтримати інші регіони України".

Передісторія:

15 липня стало відомо, що президент Росії Володимир Путін 16 липня в Керчі на території окупованого Криму візьме участь у закладенні нових російських бойових кораблів.

Чому це важливо: Росія незаконно окупувала частину України - Кримський півострів - в 2014 році. При цьому країна, керована президентом Володимиром Путіним, не визнає незаконність своїх дій, заявляючи про "відновлення історичної справедливості". 

Україна та світова спільнота продовжують тиснути на Росію санкціями, вимагаючи повернути українську територію. Кремль же заявляє, що питання Криму "закрито".

Новини

Популярні теми форуму

analytics