Close button

Що ховається за арештом екс-глави "Укравтодору"

Що ховається за арештом екс-глави "Укравтодору"

Центральне антикорупційне бюро Польщі затримало колишнього міністра транспорту Польщі, екс-голову державної служби автомобільних доріг України ("Укравтодор") Славоміра Новака. Про це сьогодні повідомив прес-секретар міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Зарин. Директор Національного Антикорупційного бюро (НАБУ) Артем Ситник уточнив, що затримання відбувалося в рамках міжнародної операції НАБУ, САП і Центрального Антикорупційного бюро Польщі, повідомляє UBR.

Відомий журналіст Юрій Бутусов нагадав, що вперше в історії України проведено розслідування в рамках спільної міжнародної слідчої групи, вперше фігурантам пред 'явлені одночасно відразу по два підозри від антикорупційних органів двох країн - за порушення Закону і в Польщі і в Україні.

"Новак використовував підлеглих йому посадових осіб" Укравтодору "і держпідприємства" Укрдорінвест ", а також групу знайомих - громадян України та Польщі, для отримання та легалізації хабарів. Злочинна діяльність здійснювалася Новаком відразу після призначення в жовтні 2016-го року і до 30 вересня 2019-го ", - пише Юрій Бутусов.

У Польщі затримано подільники Новака - колишній командир польського військового спецназу "грім" Даріуш Завадка і бізнесмен Яцек Палюха. І одночасно обшуки йдуть в Україні, підозри будуть пред 'явлені цілому ряду високопоставлених співробітників Новака в "Укравтодорі".

Міжнародний дорожній картель

Новаку висунуто підозру одразу за трьома епізодами - за отримання хабарів в української компанії "Альтком", турецької компанії "Онур" та польської компанії ECM Group. Проведені обшуки його офісів і місць проживання, вилучено всі фінансові документи і записи.

"У ЗМІ зараз активно розгортається кампанія, метою якої є вивести з-під слідства більш великих персонажів і" злити "Славоміра Новака, зробивши його виноватым в усіх гріхах. Основна ж проблема навколо ситуацію з "Укравтодором" полягає в тому, що ринок дорожнього будівництва в Україні до теперішнього моменту поділений між двома компаніями: "автомагістраль південь" (Україна) та Onur Group (Туреччина). Фактично зазначені дві компанії контролюють прийняття всіх важливих рішень по тендерам, пов 'язаним з "Укравтодором". Учасники ринку, які не мають відношення до зазначених двом компаніям, не допускаються до участі в тендерах або ж вони виступають у ролі формальних учасників. Основна лінія розслідування правоохоронних органів України, Польщі та інших країн вивчає дачу хабарів керівництву "Укравтодору" саме представниками згаданих двох компаній ", - повідомив на умовах анонімності джерело, близьке до слідства.

Юрій Бутусов побічно підтверджує це твердження і звертає увагу на той факт, що при Новака в "відкатні" схеми дійсно були тісно залучені будівельні гіганти Onur Group (Туреччина), група "Альтком" та інші компанії. Вони, до речі, продовжують активно освоювати підряди і зараз - вже при новому директорі "Укравтодору" Олександрі Кубраков.

Слідством встановлено, що Славомір Новак запросив хабар у власника однієї з найбільших українських будівельних компаній "Альтком" Олександра Тисленко і директора компанії Сергія Павлічев за перенесення термінів виконання контракту на будівництво ділянок траси М-05 "Київ - Одеса", який здійснювався за рахунок коштів Європейського банку реконструкції та розвитку. Примітно, що будівельники не намагалися оскаржити запропоновану їм vzyatochnicheskuyu схему, визнавши її за саме собою зрозуміле схему ведення справ.

"В інтересах" Альткому "діяли радник Новака Віра висміюючи, перший заступник голови" Укравтодору "Олександр Харченко, начальник відділу міжнародного співробітництва Анна Юрченко і директор" Укрдорінвест "Олена Криворучко. За матеріалами антикорупційних органів, схема отримання коштів повинна бути такий – Новак із Палюх створюють у Польщі підприємство зі статутним фондом у 30 тисяч євро, яке "Альком" нібито повинен був викупити за 300-350 тисяч євро ", - пише Юрій Бутусов.

Також слідство встановило, що представники турецької компанії Onur Group увійшли в злочинну змову зі славоміром Новаком, в результаті чого компанія стала регулярним переможцем тендерів "Укравтодору". Оперативні контакти між Onur Group і славоміром Новаком здійснювалися через віру бічую і Яцека Палюх. Саме через них були узгоджені умови подальшого "співробітництва". Зокрема, передбачалося, що тендер на проект "panevropeyskiye дороги" ЄБРР і ЄІБ траси М-03 "Київ - Харків - Довжанський" на суму $175, 6 млн. буде виграно, в разі виведення хабарі для Новака в окреме підприємство. Хабар, за матеріалами антикорупційних структур, виражалася у вигляді створення спільного підприємства Onur Polska, співзасновником якого стали з польської сторони стали Новак і Палюх. А Onur Group дійсно переміг у тендері на будівництво згаданої автодороги (контракт був підписаний 21 травня 2018 року).

Впертий польський підрядник

Вся схема працювала цілком справно, поки в ній не з 'явилася польська компанія. За даними слідства, Новак зажадав хабар у польського бізнесмена, представника компанії ECM Group Polska Sp. Олександра Джозі. Партнер Новака полковник Завадка передав Джозі прохання про хабар за сприяння в перемозі в закупівлі "консультаційні послуги з розробки проектно-кошторисної та тендерної документації на будівництво та реконструкцію доріг М-01" Київ - Чернігів - нові Яриловичі "і М-06" Київ - Чоп ", з подальшим виконанням авторського і технічного нагляду. Кошторис контракту - 1 784 204 євро.

Юрій Бутусов уточнює, що за отримання контракту компанія Джозі повинна була укласти контракт про консультативні послуги з кіпрською фірмою DSBS CY LTD, підконтрольної самому Новаку на суму 10% від вартості контракту (тобто 178 тис. євро).

Але тут сталося те, чого Славомир Новак не очікував - поляки відмовилися давати йому хабар, на відміну від інших учасників великого автодорожнього будівництва.

І 19 серпня 2019-го року Новак заявив полковнику Завадці, що не збирається сприяти ECM Group в нових проектах, поки з ним не розрахуються. Ці переговори вже ретельно фіксували антикорупційними органами.

Датель і brateli

З моменту здобуття Україною незалежності ця справа стала першим, в якому вище керівництво "Укравтодору" було спіймано на гарячому на величезних хабарах. Більше того, була розкрита частина міжнародної злочинної системи "обілечування" іноземних компаній підрядами в Україні.

Фігурантами справи є вельми великі компанії, і обшуки йдуть у багатьох офісах. Антикорупційні органи шукають ці та інші свідоцтва існування таємницею корупційної бухгалтерію в "Укравтодорі", а також компаніях Onur Group (Туреччина), "автомагістраль південь", "Альтком" та інших. І не виключено, що будуть знайдені нові докази і нові докази, а після них можуть наслідувати й нові затримання.

Поки ж навіть побіжного погляду на те, як була організована система дачі хабарів міжнародними компаніями (наприклад, Onur Group) експату Славомиру Новаку, достатньо, аби зрозуміти: хабарництво в Україні вийшла на абсолютно інший рівень. Якщо раніше хабара передавалися в великих чорних сумках, то зараз їм на зміну прийшла організація спільних підприємств і офшори. Але в чому точно не варто сумніватися, так це не тільки в бажанні одного боку брати хабарі, але і в такому ж бажанні і готовності іншої сторони - давати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics