Close button

Новий бюджет ЄС передбачає 12,6 млрд євро країнам, що хочуть приєднатись до блоку

Новий бюджет ЄС передбачає 12,6 млрд євро країнам, що хочуть приєднатись до блоку

Новий семирічний бюджет ЄС на 2021-2027 роки, який напередодні погодили в Брюсселі, передбачає виділення 12,6 млрд євро для країн-кандидатів і потенційних кандидатів на вступ, повідомляє Украинская правда.

Про це йдеться у висновках саміту Євросоюзу, з якими ознайомився кореспондент "Європейської правди".

"Асигнування на Інструмент допомоги перед вступом, який допоможе бенефіціарам на шляху до виконання критеріїв вступу, складе 12,56 млрд", - сказано у документі.

Кошти за програмою Інструменту допомоги перед вступом (ІРА) допомагають країнам, що є кандидатами або потенційними кандидатами на членство, реформувати свої політичні, економічні та правові системи задля підготовки до прав та обов’язків членства у Євросоюзі.

Країнами-кандидатами на вступ в ЄС є Туреччина, Албанія, Чорногорія, Сербія та Північна Македонія, потенційними кандидатами є Боснія і Герцеговина і Косово.

Нагадаємо, лідери ЄС рано вранці у вівторок досягли домовленості про фонд відновлення економіки після пандемії обсягом 750 млрд євро і наступний довгостроковий бюджет ЄС обсягом понад 1 трлн євро.

Про досягнення домовленості стало відомо незадовго до 6 ранку у вівторок – на п’ятий день саміту ЄС, який спочатку планувався дводенним. Цей саміт став найдовшим в історії ЄС.

Новини

Популярні теми форуму

analytics