Close button

Суд ООН продовжив Росії термін для подачі відповіді на позов України

Суд ООН продовжив Росії термін для подачі відповіді на позов України

Міжнародний суд ООН продовжив на 4 місяці термін для Росії на підготовку відповіді на позов України в справі про порушення двох міжнародних конвенцій, про боротьбу з фінансуванням тероризму і про ліквідацію всіх форм расової дискримінації, повідомляє Украинская правда.

Про це проінформувала пресслужба суду, повідомляє "Європейська правда".

"Наказом від 13 липня 2020 року Міжнародний суд, головний судовий орган Організації Об'єднаних Націй, продовжив з 8 грудня 2020 року до 8 квітня 2021 року термін подачі контрмеморандуму Російської Федерації у справі", - йдеться у повідомленні.

22 червня агент України заявив, що український уряд виступає проти надання будь-якого продовження терміну для подачі контрмеморандуму, оскільки коронавірусні обмеження, які залишаються в дії, не виправдовують тривалий термін, про який просить Росія. Україна наполягла, що відстрочка може завдати їй серйозної шкоди та необґрунтовано затягуватиме вирішення справи у суді. 

Нагадаємо, 8 листопада Міжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі України проти Росії за порушення двох міжнародних конвенцій - про боротьбу з фінансуванням тероризму і про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Перша стосується дій РФ на Донбасі, друга – в окупованому Криму.

У квітні 2017 року Міжнародний суд ООН оприлюднив наказ про "тимчасові заходи". Зокрема, суд зобов'язав Росію відновити Меджліс і відмовився давати накази Росії щодо її дій на сході України.

Остаточне рішення Міжнародного суду ООН у цій справі очікується не раніше 2022 року.

Детальніше про ухвалене в Гаазі у листопаді рішення читайте у статті "Перемога повна, але не остання: що означає рішення Суду ООН по Криму та Донбасу".

Новини

Популярні теми форуму

analytics