Close button

Болгарія змінила правила в’їзду для українців: пускатимуть з негативним ПЛР-тестом

Болгарія змінила правила в’їзду для українців: пускатимуть з негативним ПЛР-тестом

Громадяни України з 30 липня можуть в'їжджати до Болгарії за умови наявності негативного тесту на коронавірус, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття, повідомляє Украинская правда.

Як повідомляє "Європейська правда", про це йдеться у заяві на сайті МЗС Болгарії.

"З 28 липня громадяни Північної Македонії, Сербії, Албанії, Косово, Боснії та Герцеговини, Чорногорії, Молдови, Ізраїлю та Кувейту можуть в'їхати в Болгарію з негативним ПЛР-тестом, проведеним за останні 72 години. Для громадян України вимога пред’явити негативний ПЛР-тест діє з 30 липня", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що в’їзд з негативним ПЛР-тестом дозволений громадянам інших третіх країн, які їдуть із певних причин: діяльність сезонних сільськогосподарських робітників та робітників у сфері туризму; подорожі з навчальною метою; мандрівники з гуманітарних міркувань та торговельна, економічна та інвестиційна діяльність.

ПЛР-тест не потрібен особам, які прибувають до Болгарії з країн-членів ЄС, Великобританії, країн Шенгену, а також з Алжиру, Австралії, Канади, Грузії, Японії, Марокко, Нової Зеландії, Руанди, Республіки Корея, Таїланду, Тунісу, Уругваю.

Нагадаємо, в середині липня Болгарія відкрила свої кордони для українських туристів без проходження 14-денного карантину і тестування на COVID-19.

Як повідомлялося, надзвичайна епідемічна ситуація в Болгарії буде продовжена на місяць до 31 серпня 2020 року. 

Новини

Популярні теми форуму

analytics