Close button

ЄС залишить закритими кордони ще на два тижні

ЄС залишить закритими кордони ще на два тижні

Європейський Союз має намір залишити свої зовнішні кордони закритими для мандрівників з більшості країн, включаючи США, протягом як мінімум ще двох тижнів на тлі різкого зростання числа випадків коронавірусу, повідомляє Украинская правда.

Чиновники заявили, що ЄС схиляється до скорочення списку з 13 держав, зокрема, до виключення Канади, Китаю, Японії і Південної Кореї, жителям яких зараз дозволено приїжджати в країни блоку. Вони говорили на умовах анонімності, оскільки обговорення в понеділок серед експертів були конфіденційними.

У "білий" список зараз також входять Алжир, Австралія, Грузія, Марокко, Нова Зеландія, Руанда, Таїланд, Туніс і Уругвай.

За словами одного з офіційних осіб, Алжир і Марокко також можуть бути виключені рішенням послів країн-членів на зустрічі в середу.

ЄС вдруге за два тижні буде переглядати список "безпечних країн", затверджений 1 липня. При першому перегляді 17 липня ЄС скоротив список з початкових 15 держав, виключивши Сербію і Чорногорію через зростання числа нових випадків коронавірусу.

Нагадаємо, що в‘їзд в ЄС загалом залишається закритим для громадян України, крім окремих категорій українців. Купівля квитка на рейс не гарантує дозволу на перетин кордону.

Новини

Популярні теми форуму

analytics