Close button

В ОБСЄ хочуть відвідати Білорусь для перемовин

В ОБСЄ хочуть відвідати Білорусь для перемовин

Організація з безпеки та співробітництва в Європі надіслала офіційну пропозицію уряду Білорусі про візит чинного голови ОБСЄ, прем'єр-міністра та міністра з питань Європи та закордонних справ Албанії Еді Рами та міністра закордонних справ Швеції Ен Лінде – для зустрічі з представниками влади та опозиції, повідомляє Украинская правда.

"Необхідний відкритий та конструктивний діалог для пошуку шляху вперед у Білорусі. ОБСЄ готова підтримати це та взаємодіяти з усіма зацікавленими сторонами".

ОБСЄ висловила стурбованість щодо застосування сили до протестувальників, масових затримань та ймовірних тортур з боку силовиків.

Нагадаємо:

  • Держави Європейського Союзу минулого тижня погодилися не вважати чинними "результати" президентських виборів у Білорусі.
  • Глави МЗС ЄС також домовилися про підготовку санкційного рішення щодо Білорусі, а Єврокомісія підготує пропозицію для вирішення кризи в країні.
  • Сполучені Штати будуть уважно стежити за "жахливою" ситуацією в Білорусі, де тривають акції протесту після президентських виборів.
  • Велика Британія не визнає результати президентських виборів у Білорусі і закликає до термінового розслідування серйозних порушень під час виборів і репресій, які слідували за ними.

Новини

Популярні теми форуму

analytics