Close button

Японія випустить перший літаючий автомобіль

Японія випустить перший літаючий автомобіль

Реалізувати давню мрію людства і створити літаючий автомобіль зараз намагаються Airbus, Boeing і Uber. Однак ідея подолання менших відстаней на транспортних засобах, здатних виконувати вертикальний зліт і посадку (VTOL), вперше з'явилася в Японії, повідомляє Сегодня.

Зараз Країна Вранішнього Сонця активно вкладає гроші в розробку літаючих автомобілів із ідеєю першою почати їх серійне виробництво вже протягом трьох років, повідомляє Express.

Генеральний директор стартапу SkyDrive Inc Томохіро Фукудзава з Токіо переконаний, що скоро водій зможе за 10 хвилин дістатися до будь-якої точки столиці на літаючому автомобілі. Команда зараз активно розробляє компактну машину з вертикальним зльотом і посадкою, здатну втиснутися на будь-якій автопарковці. Прототип працюватиме від акумуляторів і приводитиметься в рух пропелерами, встановленими у кожному з чотирьох кутів.

Дехто, однак, скептично ставиться до можливості зробити літаючі машини з науково-фантастичних фільмів реальністю. Але такі проєкти продовжують отримувати допомогу від уряду Японії, який прагне зробити їх реальністю вже 2023 року. Кінцева мета – використовувати повітряний простір для перевезення людей у великих містах, щоб уникнути заторів і як наслідок, зменшення викидів вуглекислого газу до атмосфери.

Літаючі автомобілі також можуть стати новим видом транспорту для віддалених і гірських районів. Їх також можна було використовувати в разі стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій.

Ідея SkyDrive виникла у волонтерській організації Cartivator, заснованої експертами, які працюють в автомобільній і авіаційній галузях. Дослідження літаючих автомобілів почалися в січні 2014 року, а проєкт SkyDrive був заснований в липні 2018 року і отримав хороше фінансування від уряду для прискорення реалізації цієї ініціативи.

Прототип отримав назву SD-XX. Цей літаючий автомобіль має розміри в 1,5 метра заввишки і 4 x 3,5 метра завдовжки та завширшки. Зовні він дуже схожий на дрон розміром з автомобіль. Перша модель зможе літати з максимальною швидкістю до 100 км/год. Очікується, що перший працюючий прототип матиме невеликий радіус дальності польоту в кількадесят кілометрів. Але поліпшення в області акумуляторних батарей повинні допомогти розширити дальність польоту в кілька разів.

Євген Опанасенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics