Close button

Кабмін ухвалив, як відзначати День Незалежності

Кабмін ухвалив, як відзначати День Незалежності

Заходи до Дня незалежності України в Києві цього року проведуть на Михайлівській та Софійській площах, а не на Хрещатику та Майдані незалежності, повідомляє Украинская правда.

Засідання Кабінету міністрів, який ухвалив проєкт розпорядження щодо плану заходів до 29 річниці незалежності України.

Першого заступника міністра культури та інформаційної політики Ростислава Карандєєва: "В цьогорічне святкування річниці незалежності України закладається дещо нестандартний формат.

Зокрема, у Києві планується відійти від проведення традиційних урочистостей на Хрещатику та Майдані незалежності, надаючи їм більше духовної складової. Саме тому центрами проведення заходів у Києві буде Михайлівська площа та Софійська площа.

Ми розуміємо, що є певні обмеження у зв'язку з карантином, тому неодмінною умовою при підготовці та проведенні заходів буде залишатися забезпечення вимог дотримання постанови уряду про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVDI-19".

23 серпня відзначать День національного прапора України. У Києві, обласних та районних центрах піднімуть державний прапор.

У Києві прапор піднімуть на новоспорудженому флагштоці на території Національного музею історії України у Другій світовій війні.

24 серпня президент покладе квіти до Хреста Героїв Небесної сотні, а потім буде вшанування полеглих захисників України біля стіни пам'яті Михайлівського собору.

Продовжаться урочистості на Софійській площі: перед вишикуваними підрозділами Збройних сил України й ветеранами Володимир Зеленський вручить нагороди бійцям і виголосить промову.

В інших містах України також відбудуться урочистості до Дня Незалежності України.

Карандєєв наголосив, що головне гасло свята: "Українці різні, але єдині" і "Україна – це ми".

Новини

Популярні теми форуму

analytics