Close button

Ілон Маск оголосив про перший політ Starship у космос

Ілон Маск оголосив про перший політ Starship у космос

Космічний корабель наступного покоління Starship компанія SpaceX сподівається використовувати для доставлення людей на Марс, повідомляє Сегодня.

Ілон Маск минулого року представив світу новий приватний космічний корабель Starship, який розробляла команда SpaceX останні кілька років. За задумом Маска, цей корабель у майбутньому буде здатний відправити людей на Марс. Однак поки йому належить подолати земне тяжіння і підкорити орбіту нашої планети.

За словами Ілона Маска, перший політ космічного корабля Starship на навколоземну орбіту можуть здійснити в 2021 році. Про це підприємець заявив під час відеоконференції, присвяченої польоту людини на Червону планету, повідомляє Inverse. Водночас керівник SpaceX допускає, що перший політ може завершитися провалом. Це не дивно, адже процес розроблення постійно супроводжують невдачі: вибухи під час випробувань і навіть стихійні лиха ніби спеціально заважають реалізації проєкту.

Однак невдачі не зупиняють ентузіазму винахідника. Це частково пов'язано з тим, що раніше ніхто не робив орбітальних ракет повністю багаторазового застосування, тому відповідний досвід відсутній. Причому Ілон Маск має намір побудувати цілий флот кораблів Starship: за його словами, їх можуть побудувати "сотнями або тисячами".

Starship – це космічний корабель нового покоління, який SpaceX сподівається використовувати для доставлення людей на Марс та інші планети Сонячної системи. Вперше цей апарат під назвою Starhopper піднявся в небо ще минулого року. Остання версія, відома як Starship SN5, являє собою летючий бак без носового обтічника, в якому буде розміщуватися корисне навантаження.

Комплекс складається з двох основних елементів: прискорювача Super Heavy, що відіграє роль першого ступеня, і космічного корабля Starship, що представляє собою другий ступінь. Згідно з оцінками SpaceX, комплекс зможе вивести на низьку орбіту до 100 тонн вантажу.

Евген Опанасенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics