Close button

Шмигаль назвав постраждалі від кризи галузі

Шмигаль назвав постраждалі від кризи галузі

В Україні за час пандемії коронавірусу найбільше постраждали галузі, які працюють із людьми: туризм, громадське харчування, сфера розваг, транспортні перевезення. Про це повідомляє прем'єр-міністр Денис Шмигаль, повідомляє The Page.

«Є ціла низка програм, які надали можливість підприємцям прожити цей складний період. Дійсно, перша хвиля – локдаун у квітні — травні – боляче вдарила по малому та середньому бізнесу», – розповів він.

Однією з таких програм є «5-7-9». Завдяки їй з'явилася можливість рефінансування працюючих кредитів для того, щоб малий і середній бізнес отримали так звані кредитні канікули.

«Тобто звільнення від сплати тіла кредиту і сплати відсотків. Сьогодні ця програма набрала обертів. Уже видано кілька тисяч кредитів. Загалом пакет кредитів малого та середнього бізнесу становить 70 млрд грн, з яких 4,9 млрд грн фактично рефінансовано», – розповів Шмигаль.

Серед галузей, які перебуватимуть у фокусі уваги уряду 2020-го і 2021 року, прем'єр-міністр назвав авіабудування, вагонобудування, будівництво, дорожнє будівництво, мости. Сфокусуються саме на них, адже вони дають хороший мультиплікатор створення робочих місць, сплати податків і зарплат.

Контекст. В Україні вже шосту добу поспіль фіксують понад 2 тис. хворих на день. За минулу добу померла 51 людина. Кабмін продовжив карантин до 31 жовтня та закрив в'їзд в Україну іноземцям до кінця вересня.

Наталія Миронова, Андрій Юхименко

Новини

Популярні теми форуму

analytics