Close button

Найдешевша ігрова приставка Xbox

Найдешевша ігрова приставка Xbox

Microsoft не змогла приховати від громадськості факт існування дешевшої версії Xbox Series X і анонсувала нову ігрову приставку самостійно. Вранці на офіційному Twitter-акаунті ігрового підрозділу корпорації з'явився скромний пост з офіційною презентацією Xbox Series S, раніше відомої під кодовою назвою Lockhart, повідомляє Сегодня.

Microsoft показала 3D зображення ігрової консолі, на якому помітні відмінності від "старшого брата" в особі Xbox Series X. Представлений Xbox Series S зовнішнім виглядом нагадує поточну Xbox One S. У нової приставки більш тонкий корпус в білому кольорі, величезний вентиляційний отвір для охолодження процесора, а також відсутній лоток для Blu-Ray дисків. Найголовніше – ціна приставки складе всього 299 доларів (8340 гривень), що навіть дешевше найпотужнішої консолі поточного покоління Xbox One X.

esm9uf5pgi_big.jpg

У той же час Microsoft не стала розкривати внутрішні технічні характеристики Xbox Series S. Ранні чутки вказували, що молодша консоль в лінійці буде розрахована на відеоігри у роздільній здатності 1080-1440p. Консоль нібито оснащена тим же процесором AMD Zen 2, що стоїть в Xbox Series X, але запропонує слабший графічний чіп із продуктивністю близько 4 терафлопс (у Xbox One X цей показник в районі 6 терафлопс) і менший обсяг виділеної під ігри оперативної пам'яті – 7,5 ГБ замість 13,5 ГБ.

За інформацією авторитетного видання Windows Central, запуск Xbox Series S і флагманської Xbox Series X відбудеться одночасно 10 листопада. Вартість останньої повинна скласти 499 доларів, але Microsoft поки офіційно не озвучила цю інформацію.

Відомий індустріальний інсайдер Даніель Ахмад додає, що пізніше в цьому місяці платформотримач проведе нову презентацію, де, ймовірно, і буде озвучена вся інформація про nextgen-приставки. Там же очікується важливий анонс, пов'язаний з Xbox Game Pass, який різко збільшить цінність сервісу в очах передплатників.

Євген Опанасенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics