Close button

Військова незалежність від США: глава Євроради озвучив плани

Військова незалежність від США: глава Євроради озвучив плани

Досягнення стратегічної незалежності – це головне завдання Євросоюзу (ЄС) в XXI столітті. Про це заявив глава Європейської ради Шарль Мішель, виступаючи на щорічному Брюссельському форумі, передає ТАСС, повідомляє Сегодня.

"Європейська стратегічна автономія – це вже не просто слова. Стратегічна незалежність Європи – це наш новий проєкт на цей вік. Це питання наших спільних інтересів. Через 70 років після батьків-засновників (з моменту запуску процесу європейської інтеграції – декларації глави МЗС Франції Робера Шумана від 9 травня 1950 року – Ред.) Європейська стратегічна автономія стала метою номер один для всього нашого покоління. Для Європи – це реальний початок XXI століття ", – сказав він.

Концепція "Стратегічної незалежності ЄС" має на увазі радикальне скорочення військової залежності країн Євросоюзу від США, а також підвищення рівня внутрішньої інтеграції спільноти, підвищення ролі європейських інститутів при зниженні ролі національних держав і їхніх урядів.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що США більше не будуть автоматично захищати Європу, і їй потрібно докладати більше зусиль для забезпечення власної безпеки.

Денис Беспалов

Новини

Популярні теми форуму

analytics