Close button

KIA почала складати позашляховик за ціною "євробляхи"

KIA почала складати позашляховик за ціною "євробляхи"

В Індії розпочали складати найдешевший позашляховик KIA Sonet. Дивно, але вартість готового авто становитиме всього 9 тисяч доларів – за такою ціною продають 10-річні вживані іномарки або більш-менш свіжі "євробляхи", повідомляють "Автоновини", повідомляє Сегодня.

Презентований 7 серпня компактний кросовер моментально став сенсацією після того, як південнокорейський автогігант оголосив ціну. Буквально через місяць бюджетний позашляховик потрапить на виробництво.

KIA Sonet побудований на базі платформи Hyundai Venue. Зовні вони майже однакові за габаритами, проте "Сонет" вийшов трохи коротше – його довжина не перевищує 4 метри, завдяки чому за законами Індії автовласники можуть розраховувати на додаткові пільги. Розмір колісної бази – 2,5 метра.

Автомобіль оснащується трьома силовими установками: 1,2-літровим 83-сильним "атмосферником", 3-циліндровим літровим мотором з турбонаддувом, що видає 120 к. с. і 1,5-літровим атмосферним дизелем на 100 к. с. На вибір доступні аж п'ять видів трансмісій: 5- або 6-ступінчаста механічна коробка передач, інтелектуальна "механіка" без зчеплення, 7-ступінчастий "робот" і 6-ступінчастий класичний "автомат".

Старт продажу перших KIA Sonet запланований на 18 вересня.

Євген Опанасенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics