Close button

5 "корисних" продуктів, які шкодять вашому здоров'ю

5 "корисних" продуктів, які шкодять вашому здоров'ю

Рекомендації щодо здорового харчування змінюються дуже швидко. Нещодавно дієтологи склали список "корисної", але насправді шкідливої їжі, повідомляє портал MSN, повідомляє Сегодня.

Розповідаємо, яких продуктів слід уникати, незважаючи на модні тенденції і загальноприйняті судження.

Кава

Найкорисніша кава – без добавок

Найкорисніша кава – без добавок

Кава впливає на вироблення паратиреоїдного гормону, який сприяє прискоренню виділення кальцію з кістки. Якщо ви хочете уникнути остеопорозу, краще не зловживайте кавою, а періодично чергуйте її з чаєм. У день медики рекомендують випивати не більше трьох чашок напою, що бадьорить.

Рисові хлібці

Рисові хлібці

Рисові хлібці

Рисові хлібці – продукт з високим глікемічним індексом. Їхнє регулярне вживання викличе коливання рівня цукру в крові – його різкі сплески і падіння, що несприятливо позначається на обміні речовин, підвищує апетит і сприяє набору ваги.

Готові мюслі і гранола

Мюслі можуть зіпсувати зуби

Мюслі можуть зіпсувати зуби

Мюслі – це ті ж оброблені зерна у вигляді пластівців з додаванням насіння, горіхів, сухофруктів і цукатів. У цьому продукті міститься дуже багато цукру, а отже, і калорій. Крім того, в мюслі можуть додавати барвники, ароматизатори та консерванти.

Соєве молоко

Соєве молоко

Соєве молоко

Вчені вважають, що соєве молоко призводить до дисбалансу статевих гормонів і негативно впливає на фертильність і менструальний цикл. Якщо у вас немає непереносимості лактози, варто обмежити вживання цього продукту.

Свіжа випічка

Готова випічка часто містить трансжири

Готова випічка часто містить трансжири

Готова випічка часто містить трансжири, наприклад, маргарин. Вони можуть провокувати розвиток серйозної серцево-судинної патології, такої як ішемічна і гіпертонічна хвороби, атеросклероз та інфаркт, а також діабету, ожиріння і навіть онкологічних захворювань.

Новини

Популярні теми форуму

analytics