Close button

Російські хакери втручаються в американські вибори

Російські хакери втручаються в американські вибори

Хакери з Росії роблять активні спроби втрутитися в майбутні президентські вибори в США. Про це йдеться в доповіді експертів компанії Microsoft, повідомляє Сегодня.

"Microsoft виявила кібератаки, націлені на людей і організації, які беруть участь в майбутніх президентських виборах, включаючи безуспішні атаки на людей, пов'язаних як з кампаніями Трампа, так і з кампаніями Байдена", – йдеться в доповіді.

Серед іншого, експерти Microsoft виділили групу російських хакерів Strontium, які мають відношення до військової розвідки. Ця група вже намагалися вплинути на хід американських виборів в 2016 році. У 2019 хакери намагалися отримати доступ до особистих даних політичних радників, які працюють і для Демократичної, і для Республіканської партій, а також представників експертного співтовариства – всього атаками були порушені понад 200 організацій.

Крім того, Microsoft зафіксувала хакерські атаки з Китаю і Ірану. Вони теж були націлені на вплив на американські вибори.

Нагадаємо, 18 серпня в Сенаті Сполучених Штатів була представлена фінальна версія доповіді про втручання Росії у вибори президента США в 2016 році. Росію визнали причетною до "агресивних, різнопланових дій, спрямованих на вплив, або спроби впливати на результати президентських виборів".

Втручання в американський виборчий процес в 2016 році інкримінують Росії спецслужби США.

Денис Беспалов

Новини

Популярні теми форуму

analytics