Close button

Німці більше бояться Трампа, аніж коронавірусу – опитування

Німці більше бояться Трампа, аніж коронавірусу – опитування

Політика президента США Дональда Трампа турбує німців набагато більше, ніж ризики серйозної хвороби чи можливість зараження коронавірусом, повідомляє Украинская правда.

Як повідомляє "Європейська правда", про це свідчить результати дослідження німецької страхової компанії R + V Versicherung AG, розміщеного на їх сайті.

Наслідки політики Трампа лякають 53% німців. Вперше з 2018 року цей ризик став ключовим у німців. Як зазначається, такий результат характерний, як на Заході, так і на Сході країни, як серед чоловіків, так і серед жінок.

Незважаючи на пандемію, страх перед серйозними захворюваннями досить низький – 32%. Аналогічний результат – боязнь захворіти на коронавірусну інфекцію.

Куди більше німців непокоїть економічні наслідки пандемії – 51% респондентів бояться, що вартість життя зросте і що платники податків будуть вимушені заплатити за вирішення боргової кризи в ЄС. А ще 49% німців бояться рецесії економіки.

Ще 42% німців серед своїх побоювань назвали можливість появи нових пандемій – такий страх вперше з’являється в опитуваннях.

При цьому, німці не бояться що пандемія та карантинне життя призведе до руйнування їхніх родин – про таке побоювання заявило лише 18% респондентів. Показово, що німці стали набагато менше боятися мігрантів – якщо рік тому про такий страх говорило 52% німців, то тепер – 42%.

Новини

Популярні теми форуму

analytics