Close button

Шість причин не купувати авто зі шкіряним салоном

Шість причин не купувати авто зі шкіряним салоном

Автомобілі з шкіряним салоном виглядають куди солідніше і розкішніше, ніж їх побратими на "ганчірці". Однак мало хто замислювався над тим, що у шкіряних салонів є ряд недоліків. Причому нерідко ці мінуси виступають аргументами на користь того, щоб взагалі відмовитися від покупки автомобіля з "дихаючої" обробкою, повідомляє Обозреватель.

Список причин, чому шкіряний салон - це не завжди добре. Особливо у випадку з автомобілями.

Якість матеріалу

Автовиробники не завжди використовують якісну шкіру, особливо, коли мова йде про бюджетні автомобілі і моделі середнього цінового сегмента. Найчастіше така шкіра зовні себе ніяк не видає - виглядає вона цілком нормально, а може навіть і відмінно. А ось тактильні відчуття залишають бажати кращого. Крім того, такий матеріал досить швидко зношується - вже під 100 000 км пробігу в сидіннях можуть утворитися тріщини і навіть дірки. Крім того, не варто забувати, що не завжди при цьому використовується справжня шкіра.

Необхідність догляду

Шкіра потребує постійного догляду, особливо це актуально для світлих салонів. Час від часу машину потрібно завозити на чистку, інакше матеріал почне псуватися раніше покладеного терміну. А це, ясна річ, обіцяє додаткові витрати.

Температурна залежність

Шкіряний салон сильно залежить від температури навколишнього середовища - в холодну пору він сильно охолоджується, в жарку - надмірно нагрівається. Відповідно, це викликає далеко не найприємніші відчуття - як при посадці, так і під час руху.

Дратівливі запахи і звуки

Звук скриплячому шкіри не завжди буває приємний - мало того, іноді доходить до того, що він просто дратує. Теж саме стосується і запаху нової шкіри.

Це може бути навіть небезпечно

Також шкіряний салон може негативно позначатися на безпеці - наприклад, в разі різкого гальмування водій і / або пасажир можуть зісковзнути з крісла. Особливо це характерно для старих машин з залоснившимся салоном.

Додаткові витрати

Автомобіль з шкіряним салоном завжди коштує дорожче, ніж машина з тканинної обробкою. При цьому практичність такої розкоші спірна. Єдине, в чому виграє шкіряний салон, крім статусності - з нього набагато легше прибирати дрібне сміття і плями.

Новини

Популярні теми форуму

analytics