Close button

Що крадуть з автомобілів на стоянках

Що крадуть з автомобілів на стоянках

Крадіжка автомобіля, на щастя, випадок неординарний. А ось поцупити щось із машини можуть мало не щоночі. Чого боятися власнику - і як запобігти небажаним втрати майна, повідомляє Авто 24.

Почнемо з того, що днем навіть в поганому районі з машини можуть вкрасти тільки те, що ви залишили в ній на видному місці. Барсетка, портфель з ноутбуком, чемоданчик з дрилем або болгаркою, хороший парасольку, шкіряна куртка ... Подібні речі не можна залишати на увазі в салоні, навіть якщо ви відходите від машини на кілька хвилин - щоб вибити цеглою скло, схопити здобич і втекти, досить 30 секунд.

За порядок позицій в списку найбільш вірогідних нічних втрат ми поручитися не можемо - є варіанти в залежності від періодів і регіонів. Але сам список однаковий для всієї країни.

Ковпаки коліс. Найважче переживають цю втрату власники машин з оригінальними "заводськими" ковпаками, адже коштують вони дуже недешево. На щастя, не завжди крадуть всі чотири, оскільки іноді злодій прагне лише відновити свою втрату - один або два загублених або пошкоджених десь ковпака. Протидіяти цій неприємності можна шляхом максимально ніжною настройки датчика удару охоронної системи, хоча у цього способу є кілька негативних сторін. Пластикові хомутики-стяжки допомагають не дуже, хіба що коли злодій не підготує належний інструмент, метушня з ними може спровокувати спрацьовування "сигналки".

Відеореєстратор. Погодьтеся, що кожен раз знімати з лобового скла все висять на ньому гаджети не дуже приємно. Тому найперші жертви салонних злодіїв - реєстратори, радар-детектори, навігатори і забуті на кронштейнах смартфони. Варіанти протидії такі: маскувати девайси або кріпити їх не по-стандартному, так, щоб у злодія виникли сумніви щодо подальшого збуту краденого. Наприклад, менш привабливий вигляд має реєстратор, приклеєний до лобового скла або прикручений до салонному дзеркала. Також знижує перспективу збуту вкраденого приладу кабель його живлення, вмонтований під оббивку стелі або торпедою.

Колеса. Спритний злодій може зняти всі чотири колеса так, що охоронна система навіть «не пискне". На жаль, в наш суворий час таке трапляється не тільки з машинами, на яких їздять небагаті люди, але і з більш-менш дорогими авто. Засоби запобігання крадіжки коліс краще використовувати комплексно: якісні "секретки", правильно налаштована сигналізація, парковка впритул до високих бордюрах і створення інших незручностей злодієві.

Бензин. Причому саме бензин, що не дизпаливо і тим більше не скраплений газ. Справа в тому, що на чуже паливо зазіхають зазвичай специфічні верстви населення - молоді водії скутерів і заїжджі таксисти на старих "копійках". На щастя, на більшості моделей злити бензин не дуже просто. Запобігти крадіжці палива допоможуть додатковий замок на горловину або додатковий датчик сигналізації, в залежності від моделі авто. Ефективний спосіб також - тримати в баку не більше 5 - 10 літрів пального, але він має сенс тільки на машинах з ГБО.

Запаска. Так-так, не рідкісні випадки посягання саме на запаску. Очевидно, це ліниві злодії, яким не хочеться відкручувати колеса зі ступиці і які хочуть взяти непрікрученное. Найбільш уразливі в цьому плані позашляховики, відомі випадки, коли запаску з задніх дверей крадуть прямо серед білого дня. Рецепт тут в принципі той же, що і для основних коліс - настройка сигналізації і секретки. Якщо подумати, ніщо не завадить вам зафіксувати секретної гайкою навіть запаску в надрах багажника або під низом кузова. Паралельний шлях - досконала охоронна сигналізація, яка буде охороняти багажник (та й весь автомобіль) з максимальною надійністю.

Нарешті додамо, що крім загального списку предметів, які найчастіше крадуть з машин, є специфічні для певних моделей. Наприклад, у Porsche Cayenne або VW Touareg легко зняти передні фари. Іноді для чогось по-варварськи зривають оригінальні емблеми з капота і багажника, особливо це стосується деяких малопоширених моделей з кузовом купе на зразок Hyundai Tiburon або Tuscani.

Зарядний кабель. У власників електромобілів - своя біда: з багажника і просто від розетки крадуть зарядний кабель. Це річ недешева (близько $ 140 - 150 для доступного Nissan Leaf), адже в ньому багато міді, і роз'єми з обох кінців мають непросту конструкцію, захищену від опадів. Тим часом, боротися з цим явищем непросто, адже батарея заряджається протягом багатьох годин, в тому числі вночі, і весь цей час охороняти кабель неможливо. Засоби захисту, передбачені виробником, нерідко виявляються не ефективними, та й водії не завжди їх використовують. Деякі власники прилаштовують навісний замок, яким фіксують кабель до якоїсь частини на машині.

Новини

Популярні теми форуму

analytics