Close button

Легалізація грального бізнесу: у законі не врахували рекомендації НАЗК

Легалізація грального бізнесу: у законі не врахували рекомендації НАЗК

У законі про легалізацію грального бізнесу не врахували рекомендації Національного агентства з питань запобігання корупції. Усього ж відомство з червня провело 20 антикорупційних експертиз проектів нормативно-правових актів, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Було проведено антикорупційну експертизу 17 проектів законів України та 3 проектів постанов уряду... З усіх перевірених НАЗК проєктів НПА 4 були ухвалені як закони", - сказано у повідомленні.

В агентстві зазначають, що рекомендації антикорупційної експертизи були враховані в трьох із чотирьох перевірених законів.

"В ухваленому законі "Про державне регулювання діяльності щодо організації та проведення азартних ігор" автори документу не врахували рекомендації НАЗК", - сказано у повідомленні.

У відомстві також поінформували, що найпоширенішими з виявлених корупційних факторів у положеннях проектів нормативно-правових актів були:

  • встановлення або розширення дискреційних повноважень органів влади за відсутності визначення вичерпних випадків, підстав, форм, строків, порядку їх здійснення;
  • відсутність переліку видів, форм, строків і порядку прийняття рішень органами влади;
  • нечітка регламентація прав, обов’язків чи відповідальності юридичних та фізичних осіб;
  • використання правових конструкцій оціночного характеру.

Новини

Популярні теми форуму

analytics