Close button

Індекси в Нью-Йорку знизилися

Індекси в Нью-Йорку знизилися

Ключові індекси на Нью-Йоркській фондовій біржі в понеділок до закриття сесії різко знизилися. Як відзначило інформаційне агентство Bloomberg, скидання активів пов'язаний з тим, що учасники ринку відчувають занепокоєння з приводу того, як зростання числа заражень коронавірусів вплине на світову економіку в умовах, коли в США дедалі примарнішими стають шанси на схвалення в Конгресі пакета заходів зі стимулювання економіки в період до дня виборів 3 листопада, повідомляє ТАСС.

Згідно з даними, розміщеним на сайті торговельного майданчика, промисловий індекс Dow Jones впав на 650,19 пункту (-2,29%) і зупинився на рівні 27 685,38. Індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній ринку США, знизився на 64,42 пункту (-1,86%), до позначки 3 400,97. Індекс електронної біржі Nasdaq впав на 189,34 пункту (-1,64%), до рівня 11 358,94.

Котирування компанії Microsoft знизилися на 3,42%, Alphabet - на 2,85%, Apple - виросли на 0,09%.

Вартість грудневих ф'ючерсів на нафту марки WTI до закриття сесії виросла на 0,03%, до $ 38,58 за барель. Вартість ф'ючерсів на золото знизилася на 0,06%, до $ 1 904,60 за тройську унцію.

"Пакет заходів зі стимулювання економіки не приймають так швидко, як ми розраховували, а коронавірус поширюється набагато швидше, ніж можна було очікувати, - призвело агентство Bloomberg думку керівника департаменту портфельних інвестицій компанії GLOBALT Investments Кейта Б'юкенена. - Два ці фактори роблять основний вплив на ситуацію на ринку".

Ще одним фактором, що впливає на настрій інвесторів, є загальні вибори в США, що наближаються. Як зазначила газета The Wall Street Journal, частина інвесторів розраховує, що в разі перемоги демократів процес прийняття пакету заходів зі стимулювання економіки прискориться. В той же час газета відзначає, що боротьба за крісла в Сенаті між претендентами від обох партій загострилася, і, на думку одного з аналітиків, "успіх демократів зараз не здається вже настільки очевидним".

Новини

Популярні теми форуму

analytics