Close button

Українцям нараховують фальшиві борги за газ

Українцям нараховують фальшиві борги за газ

Українцям нараховують борги за газ заднім числом через те, що перераховують обсяги з огляду на температурний коефіцієнт, стверджуючи, що споживачі використали газу більше, ніж показав лічильник, повідомляє The Page.

Борги використовують для того, щоб утримати користувачів від переходу до конкурентів, що можна зробити після запуску ринку газу з 1 серпня 2020 року.

«Люди скаржаться, що отримали тисячі гривень боргу за так звані «температурні коефіцієнти», після того як змінили постачальника газу. Водночас заборгованість їм нарахували заднім числом — ще з 2015 року. Раніше клієнтам про ці борги не повідомляли. У попередніх платіжках ніякої заборгованості в них не було», — заявила координаторка житлово-економічних програм «Опори» Тетяна Бойко.

За словами ж аналітика «Української енергетичної біржі» Оксани Запорізької, ціни на газ зростуть у зв'язку з наближенням зими.

«У яких межах вони перебуватимуть, зараз сказати важко, але очікувано, що їхній рівень буде нижче, ніж минулої зими. Нині сформовано високі запаси природного газу в сховищах, а на зниження попиту вплинула пандемія коронавірусу», — заявила вона.

Новини

Популярні теми форуму

analytics