Close button

Чому з віком знижується мотивація до навчання

Чому з віком знижується мотивація до навчання

З віком людей часто втрачають мотивацію навчатись новому и розвиватися, повідомляє MedicalXpress.

У новому дослідженні на мишах нейробіологи Массачусетського технологічного інституту виявили кластери клітин у головному мозку, що називаються стріосомами і мають велике значення для підтримання мотивації та відіграють важливу роль при прийнятті рішень.

Під час дослідження мишей навчали прийняттю рішень, потребуючих оцінки витрат и винагородження, пов’язаної з конкретними діями. Дослідники показали, що вони можуть підвищити мотивацію мишей старшого віку до участі в цьому типі навчання, повторно активувавши роботу визначених клітин головного мозку, а також знизити мотивацію, подавивши її.

Читайте также: Високі дози парацетамолу небезпечні для життя - Дослідження

Дослідники виявили, що у мишей більш старшого віку (від 13 до 21 місяця, що приблизно відповідає людям у віці від 60 і старше) участь у навчанні цього типу аналізу затрат і вигод знизилось. У той час їх стріосомна активність була значно меншою в порівнянні з більш молодими мишами.

Учені прийшли до висновку, що з віком активності стріосом знижується, що спричиняє втрату мотивації до розвитку та вивчення нової інформації.

В даний час дослідники працюють над розробкою лікарського препарату, який зможе підвищити стріосомну активність.

Новини

Популярні теми форуму

analytics