Close button

Прогноз погоди: яким буде листопаді

Прогноз погоди: яким буде листопаді

Синоптики розповіли, що погода останнього осіннього місяця не принесе сенсацій, а, скоріше, нагадає торішній листопад, повідомляє Meteoprog.

Середня місячна температура повітря в листопаді по Україні становить 0 ... + 7 ° С Абсолютний максимум температури повітря становить + 16 ... + 24 ° С, в Чернівецькій, центральних, південних областях та в Криму місцями +25 ... + 29 ° С. Абсолютний мінімум - -15 ... -24 ° С, в північних, східних, Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями -25 ... -31 ° С, на півдні Криму та Одеської області -8 ... -13 ° С.

У листопаді в більшості областей здійснюється перехід середньої добової температури повітря через + 5 ° С в бік зниження, місцями на півдні Одеської області і Криму - в грудні, в гірських районах, на сході і північному сході країни - в кінці жовтня.

Середнє місячна кількість опадів становить 30-61 мм, в Карпатах і на Закарпатті до 62-142 мм.

Тим часом в Укргідрометцентрі відзначають: середня місячна температура в листопаді нинішнього року буде коливатися в межах + 1 ... + 8 ° С (у горах 0 ... + 3 ° С), що в західних областях близько до середніх багаторічних значень, на решті території - на 1-1,5 ° С вище середніх багаторічних значень.

Місячна кількість опадів очікується в східних і Сумській областях дещо менше норми - 28-32 мм, на решті території в межах середніх багаторічних значень - 37-65 мм, в горах до 110 мм.

Народний синоптик Володимир Деркач озвучив свій прогноз погоди на листопад 2020 року. Так, в листопаді він прогнозує дощі на початку місяця. Але вже в середині місяця погода зміниться. Температура повітря відчутно знизиться і протримається такий до другої декади місяця. Потім знову очікуються дощі, місцями з переходом в сніг.

У третій декаді листопада температура знизиться, але не сильно: мінуси стовпчик термометра показуватиме вночі і зрідка вдень.

Новини

Популярні теми форуму

analytics