Close button

Україна готується до переходу на європейський формат обліку газа

Україна готується до переходу на європейський формат обліку газа

Читати новину російською мовою, повідомляє DOM.RIA.com.

"Укртрансгаз", оператор газосховищ України, розпочав випробування програмного комплексу, що автоматично збирає та аналізує дані приладів обліку обсягу та якості природного газу в одиницях енергії (кВт⋅год). Планується, що до кінця 2020 року цей програмний комплекс буде введено в промислову експлуатацію на 11 українських ПСГ. Про це повідомляє пресслужба Укртрансгазу.

Таким чином з 2021 року українські газосховища будуть готові до наступного етапу інтеграції з газовим ринком ЄС – переведення системи обліку газу з кубічних метрів на кВт⋅год. Цей стандарт прийнятий в країнах ЄС.

"Цього року Оператор газосховищ України зберігає 10 млрд куб. м газу іноземних компаній. Для того, щоб і надалі утримувати інтерес європейських замовників, ми системно запроваджуємо стандарти газового ринку ЄС, підвищуємо клієнтоорієнтованість та прозорість нашої роботи. Перехід до обліку газу в зрозумілому для європейців форматі – одиницях енергії – стане ще одним нашим кроком на шляху до євроінтеграції", ‒ зазначив т.в.о. генерального директора Укртрансгазу Сергій Перелома.

Ініціатива про перехід до обліку газу в одиницях енергії міститься в законопроєкті № 2553, що готується до другого читання. Законопроєкт було ухвалено Верховною Радою України у першому читанні 16.06.2020.

Новини

Популярні теми форуму

analytics