Close button

Розумні годинники зможуть "живитися" людьми

Розумні годинники зможуть "живитися" людьми

Читати російською мовою, повідомляє iXBT.com.

Скоро власникам розумних годинників не потрібно буде думати про їх зарядку

Дослідники з Китайського університету Гонконгу вивчають новий метод отримання енергії від людських рухів. Результати дослідження повинні використовуватися в індустрії наручних пристроїв. Простіше кажучи, розумні годинники в найближчому майбутньому зможуть отримувати енергію абсолютно новим способом.

У ході лабораторних випробувань створено пристрій, який імітує рухи руки при ходьбі. Пристрій, призначений для збору енергії з цього механізму, використовує дуже компактний генератор, який містить менш як 10 компонентів. У нього входять блок захоплення руху і блок вироблення енергії. Завдання дослідження - навчитися збирати енергію, створювану рухом людини, яка буде використовуватися для живлення розумних годинників та браслетів.

Дослідження почалося на початку цього року після того, як у всьому світі стався сплеск популярності наручних пристроїв. Останнім часом індустрія розумних годинників і інших наручних пристроїв зросла і, як очікується, буде рости ще більше, коли ринок оговтається від пандемії коронавірусу. У 2019 ринок наручних пристроїв виріс до 20,65 мільярда доларів США, а до 2027 року, за прогнозами, він досягне 96,31 мільярда доларів.

Розумні годинники стають все більше орієнтованими на контроль стану здоров'я. Вони допомагають відстежувати серцевий ритм, тиск, рівень кисню в крові, режими сну, менструальний цикл і багато іншого. Наразі головною проблемою, яка турбує користувачів, є невеликий час роботи без підзарядки. Якщо годинник не потрібно буде знімати для підзарядки, вони зможуть частіше рятувати життя і підказувати про можливі проблеми зі здоров'ям.

Новини

Популярні теми форуму

analytics