Close button

​Маск розповів, на що витрачає свої гроші

​Маск розповів, на що витрачає свої гроші

Свого часу Ілон Маск (Elon Musk) відмовився від повноцінної зарплати на посаді голови компанії Tesla, надаючи перевагу отримувати нагороду у вигляді опціонів на купівлю акцій за фіксованою ціною. Це вже дало йому змогу отримати не менше $11 млрд тільки цього півріччя, але він стверджує, що гроші віддає на прискорення колонізації Марсу, повідомляє 3DNews.

Засновник Tesla Ілон Маск укотре розпочав листування на сторінках Twitter. Відмовитися від зарплати в статусі генерального директора він вирішив ще у 2018 року, але, як зізнається сам, тоді не очікував, що акції будуть рости в ціні так швидко і так сильно. У будь-якому випадку, кошти, виручені від реалізації акцій, які він отримує за такою схемою, Ілон Маск пообіцяв витрачати переважно на підготування космічного польоту перших людей на Марс у найближчі два десятиліття.

Маск зробив ще одне цікаве зізнання. За його словами, у період з середини 2017 по середину 2019 року, коли Tesla активно збільшувала обсяги випуску електромобіля Model 3, компанія була найближче до банкрутства за всю історію свого існування. По суті, як пояснив Маск, від банкрутства її відділяв місячний запас оборотних коштів. Найцікавіше те, що керівництво Tesla тоді з високих трибун продовжувало заявляти, що для збільшення обсягів випуску Model 3 компанії вистачить власних коштів, а додатковий капітал, залучений на ринку, був лише «подушкою безпеки» на випадок непередбачуваних змін у кон’юнктурі ринку.

Компанії було складно в період простою конвеєрів у Каліфорнії на першому етапі пандемії, але минулий квартал вона завершила з операційним прибутком, як і чотири попередні. Tesla не втрачає надії поставити за підсумками поточного року біля 500 тисяч електромобілів, а також розраховує найближчими роками кратно збільшити обсяги випуску цього виду продукції.

Новини

Популярні теми форуму

analytics