Close button

У мережу злили внутрішнє листування "слуг"

У мережу злили внутрішнє листування "слуг"

Читати новину російською мовою, повідомляє Обозреватель.

Верховна Рада провалила законопроєкт, який передбачає відтермінування на 1 рік обов'язкового використання РРО для фізосіб-підприємців.

Законопроєкт було в терміновому порядку зареєстровано в Раді після масштабних протестів, які пройшли під стінами Ради 3 листопада.

За відповідний документ №4313 проголосували 212 нардепів.Телеґрам-канал "Темний лицар" опублікував скриншот із внутрішньопартійного чату "слуг народу", де видно, що "відмашок" про те, як голосувати за законопроєкт, не було.

"Вільне голосування за 4313. Це відтермінування РРО до 01.01.22", – сказано в повідомленні.

Листування в партійному чаті "слуг"

Глава фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев відреагував на провал голосування за законопроєкт.

"Хочу подякувати колегам за сьогоднішнє неголосування, за законопроєкт про відтермінування фіскалізації. Друзі мої, обратися депутатом і голосувати за популярні речі легко і традиційно для нашої політики. Але стати депутатом, щоб проводити складні, непопулярні, але потрібні для країни рішення – це дуже складно. Радий за те, що багато хто з нас, ставши політиками, не перетворилися на політиканів. Від 40 млн українських споживачів, від пенсіонерів, які фінансуються податками, від білого бізнесу: дякую за вашу відповідальність перед країною та її майбутнім", – написав він у своєму телеґрам-каналі.

Гетманцев відреагував на провал голосування

Раніше на засіданні фінансового комітету було підтримано пропозиції прив’язати ліміти для 1-3 групи ФОП до мінімальної заробітної плати.

"А також прив’язати до МЗП та суттєво підвищити ліміт, після якого підприємці на спрощеній системі оподаткування обов’язково мають використовувати касові апарати, оскільки його не змінювали з літа 2015 року (нині це 1 млн грн)", – написала у Facebook нардепка від "Голосу" Галина Васильченко.

Зміни повинні мати такий вигляд:

  • 1 група ФОП – 245 МЗП (1,22 млн грн)
  • 2 група ФОП – 1230 МЗП (6,15 млн грн)
  • 3 група ФОП – 1720 МЗП (8,6 млн грн)

"Касові апарати використовуються, якщо є перевищення в 820 МЗП. У разі ухвалення рішення не потрібно буде переглядати це питання щороку", – написала нардепка.

Зміни до законопроєкту про РРО

Нагадаємо, що 4 листопада законопроєкт №4313 з'явився на сайті парламенту. Він передбачає внесення змін до Податкового кодексу. Автором документа вказано голову Верховної Ради, нардепа від "Слуги народу" Дмитра Разумкова. У співавторах – низка нардепів "Слуги народу".

Довідка: Реєстратор розрахункових операцій — фіскальний касовий апарат. Засіб державного контролю за обігом безготівкових і готівкових коштів, обліком товарів, реєстрацією наданих послуг та розрахунковими операціями.

Законопроєкт про відтермінування РРО

"Україна, як і весь світ, зіткнулась із пандемією коронавірусної хвороби (COVID-19) та з рецесією економіки... Особливо тяжкі наслідки, як показує час, несе малий та середній бізнес. З огляду на зазначене пропонується перенести запровадження обов'язкового застосування РРО та/або програмного РРО, а також спеціального порядку розгляду скарг покупців "кешбеку" до 01.01.2022 року", – йдеться в пояснювальній записці.

Зокрема, для тих суб'єктів господарювання, які мають застосовувати РРО з 1 січня 2021 року, пропонують зробити відтермінування до 1 січня 2022 року, для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп – із 1 квітня 2021-го до 1 квітня 2022-го.

Також до 1 січня 2022 року пропонують перенести запровадження спеціального порядку розгляду скарг покупців та компенсації частини штрафних санкцій "кешбек".

"Очікується позитивний вплив від ухвалення проєкту закону, оскільки відбудеться перенесення строків обов'язкового застосування реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО під час здійснення розрахункових операцій, що в умовах кризової економічної ситуації в країні є обтяжливим для малого та середнього бізнесу", – вважають автори законопроєкту.

У 2019 році було ухвалено закони, які передбачали обов'язкове застосування РРО для певних видів діяльності ІІ-IV груп ФОПів з 1 січня 2021-го, а з 1 квітня 2021 року такий обов'язок виникав для всіх платників єдиного податку ІІ-IV груп.

Валентина Гембарська

Новини

Популярні теми форуму

analytics