Close button

У Данії знищать мільйони норок

У Данії знищать мільйони норок

Виявлений у норок мутований коронавірус поширюється на людей і знижує в них здатність до утворення антитіл, повідомляє Корреспондент.

Влада Данії розпорядилася знищити всіх норок на звірофермах країни після виявлення випадків зараження мутованим коронавірусом COVID-19. Про це сказала прем'єр-міністр Метте Фредеріксен на прес-конференції в середу, 4 листопада.

За словами Фредеріксен, виявлений у норок мутований коронавірус поширюється на людей і знижує здатність до утворення антитіл. Крім того, мутація становить проблему для створюваної вакцини від коронавірусу.

На цей час виявлено 12 осіб з мутованим варіантом коронавірусу в Північній Ютландії. Фредеріксен попередила, що він може поширитися не тільки на іншу частину Данії, але і по всьому світові. Власникам звіроферм при цьому буде надана фінансова допомога, заявила міністр з питань продовольства і рибальства Могенс Єнсен.

Данія є найбільшим у світі виробником хутра норки. У країні працюють 1 139 норкових ферм, на яких загалом живуть близько 15-17 млн норок. На більш ніж 200 фермах зареєстровані випадки коронавірусу, на 67 з них усі звірі вже знищені.

Новини

Популярні теми форуму

analytics