Close button

Лукашенко пояснив, чому закрив кордони Білорусі

Лукашенко пояснив, чому закрив кордони Білорусі

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко, коментуючи нещодавно прийняте рішення про закриття для в'їзду кордонів республіки через наземні пункти пропуску, заявив, що воно не містить політичних причин, а є тимчасовим і пов'язане з епідеміологічною ситуацією у світі.

Як передає Sputnik Білорусь, Лукашенко в четвер провів нараду про вжиті заходи протидії поширенню вірусних інфекцій.

"Президент Білорусі Олександр Лукашенко підкреслює, що прийняте нещодавно на тлі епідситуації в Білорусі й навколо неї рішення про закриття для в'їзду кордонів країни є тимчасовим і не містить політичних причин", - наводить Sputnik Білорусь подробиці наради.

При цьому, за його даними, глава держави зазначив, що головне багатство країни - здоров'я і життя людей, а епідемічна ситуація у світі на сьогодні розвивається за одним із найбільш негативних сценаріїв.

"Я маю на увазі не рекордні цифри захворюваності в більшості європейських держав. І навіть не повний локдаун в деяких країнах. Очевидно, що шкоди економікам буде завдано серйозної, але зараз думати треба не про неї", - зауважив Лукашенко.

Раніше Держприкордонкомітет Білорусі повідомив, що з 29 жовтня у зв'язку з епідемічною ситуацією в суміжних країнах республіка тимчасово обмежує в'їзд на свою територію через наземні пункти пропуску окремих категорій фізичних осіб з Латвії, Литви, Польщі та з України. Під обмеження не потрапляють співробітники дипломатичних представництв і консульських установ, документованих дипломатичними та службовими паспортами. Також рішення не поширюється на водіїв транспортних засобів, призначених для виконання міжнародних автомобільних перевезень, членів поїзних і локомотивних бригад міжнародного залізничного сполучення.

Новини

Популярні теми форуму

analytics