Close button

У Миколаєві у психолога вилучили арсенал зброї

У Миколаєві у психолога вилучили арсенал зброї

Чоловік колекціонував зброю та боєприпаси з дитинства і планував зібране реалізувати, повідомляє Корреспондент.

У Миколаєві поліцейські вилучили арсенал зброї, вибухівки та боєприпасів у місцевого жителя, який виявився відомим практикуючим психологом і автором кількох книг. Про це повідомляє регіональне управління Нацполіції у четвер, 5 листопада.

Зазначено, що 35-річний чоловік зберігав у власній квартирі пістолети, гранати, гвинтівки, автомати, близько сотні патронів різного калібру і ножі.

Він розповів, що колекціонував зброю та боєприпаси з дитинства і планував зібране реалізувати.

"Про своє хобі чоловік охоче розповідав підписникам у соціальних мережах, про що стало відомо і правоохоронцям", - йдеться в повідомленні.

Серед вилученого фахівці-вибухотехніки виявили детонатор до ручної осколкової гранати іноземного виробництва, який містить заряд вибухової речовини і належить до категорії вибухонебезпечних предметів і підлягає негайному знищенню через загрозу мимовільного вибуху, радіус ураження якої кілька метрів.

Зброю і вибухівку правоохоронці вилучили і направили на експертизу. Частково боєприпаси фахівці знищили через ризик транспортування.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за статтею про незаконне поводження зі зброєю та боєприпасами (ч.1 ст.263 КК України). Йому загрожує до семи років в'язниці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics