Close button

Карабах: на дорозі до Лачіну відбувається ближній бій

Карабах: на дорозі до Лачіну відбувається ближній бій

Читати новину російською мовою, повідомляє Фокус.

Армія оборони Арцаха з боями обороняє дорогу з Шуші в Лачін.

У четвер ввечері, 5 листопада з'явилися документальні свідчення ближнього бою, який пройшов безпосередньо на в'їзді в місто Шуша - стратегічно важливий населений пункт НКР, який розташований на трасі М12, так званої "дороги життя" - єдиній трасі з Вірменії в столицю Нагірного Карабаху Степанакерт.

"Антитерористична операція навколо Шуші в самому розпалі. Йде вже активна фаза. <...> Прямо поруч з нами йде стрілецький бій, триває зачистка. Диверсійні групи Азербайджану намагаються вирватися з оточення. Їх пересування відстежуються за повітрям. Оточені групи намагаються вирватися хоч якось у будь-якому з напрямків, неважливо в який - чи попереду противник, або відступи в ущелині", - повідомив російський військовий журналіст Семен Пегов в репортажі з місця подій.

Відео: YouTube / WarGonzo

За годину до цього Пегов вийшов в YouTube-ефір з коротким включенням, зазначивши, що перша диверсійна група, яка пробралася в район міста Шуша, була нейтралізована, і зазнала втрат до 30 осіб.

"Інша група, десь до роти, яка зараз перебуває на підступах до села Корентак, біля Шуші, була заблокована. Схема "пекельної ущелини" як і раніше працює. Тобто, коли вони намагаються прорватися до Шуші - їх відрізають від основних сил, блокують, і починають жорстко обстрілювати артилерією Армії оборони Арцаха. Потім спускається спецзагін і проводить зачистку місцевості", - розповів журналіст.

Відео: YouTube / WarGonzo

За словами Пегова, прямо на його очах вірменська зенітна самохідна установка "Шилка" відстрілялася за координатами місцеперебування другої групи диверсантів, які були отримані з вірменського безпілотника, що корегує вогонь.

"Фактично цим вогнем була зачищена місцевість. Після цього піхота буде зачищати більш детально", - зазначив репортер. Під час репортажу почався бій зі стрілецької зброї, що може свідчити про те, що дистанція між військовими двох армій скоротилася до відстані менше кілометра.

Російський військовий Telegram-канал "MilitaryMaps" зазначив на карті НКР місце зіткнення. Якщо вірити розрахункам, то воно відбулося безпосередньо на самій трасі, на околиці міста. Таким чином, якщо атака Азербайджану увінчається успіхом, то Шуша, а відповідно і Степанакерт будуть відрізані від постачання і виявляться в оперативному оточенні.

Карта: Telegram / MilitaryMaps

Карта: Telegram / MilitaryMaps

Примітно, що жодне з військових відомств не коментує те, що відбувається в "серці" Арцах, на околицях його колишньої столиці. Мовчить спікер Міноборони Вірменії Шушан Степанян. Немає ніякої офіційної інформації й від Міноборони Азербайджану.

Як повідомляє російський військовий канал "ANNA-NEWS", публікуючи відео розривів і "блискавиць" над містом, ввечері в четвер околиці Степанакерта були неодноразово обстріляні з установок залпового вогню БМ-21 "Град".

Відео: Telegram / ANNA News

Як повідомив декількома годинами раніше військовий кореспондент "ANNA News" Олександр Харченко: "Ситуація в місті Шуші непроста, вулиці практично порожні, людей тут не зустрінеш. Все тому, що азербайджанська армія все ближче підходить до цього міста. Їм вже сьогодні вдалося підійти впритул до дороги, яка зв'язує Степанакерт з Горісом".

Новини

Популярні теми форуму

analytics