Close button

Мексика й Бразилія не стали вітати Байдена

Мексика й Бразилія не стали вітати Байдена

Читати новину російською мовою, повідомляє Интерфакс.

Лідери найбільших латиноамериканських держав - Бразилії та Мексики - не поспішають вітати кандидата в президенти США, демократа Джо Байдена, з успіхом на президентських виборах, повідомляє агентство Associated Press (AP).

"У президента Бразилії Жаіра Болсонару і його мексиканського колеги Андреса Мануеля Лопеса Обрадора склалися дружні стосунки з президентом Дональдом Трампом", - йдеться в повідомленні агентства.

Болсонару, якого іноді називають "Трампом тропіків", ніяк не висловився з приводу поразки Трампа, а його сини активно підтримували Трампа в соціальних мережах, звертає увагу AP. Але джерела агентства відзначають, що приблизно з середи, 4 листопада, Болсонару перейшов на більш прагматичний тон щодо Трампа за рекомендацією своїх радників, а бразильські дипломати почали встановлювати контакти з командою Байдена.

Обрадор зовсім відмовився вітати Байдена, поки немає рішень за позовами з приводу голосування. Минулої суботи, 7 листопада, мексиканський лідер висловив подяку Трампу за те, що при ньому Мексика і США "досягли дуже хороших угод".

У Мексиці небажання Обрадора привітати Байдена з перемогою викликало критику. "Дональд Трамп буде президентом ще два місяці, а Джо Байден буде президентом наступні чотири роки! І ми вже почали ці відносини не з тієї ноги", - написала газета "Юніверсал" 8 листопада.

Вибори в США

Голосування на виборах президента США пройшло 3 листопада. Більшість голосів підраховані, але офіційно результати обробки бюлетенів будуть оголошені пізніше в листопаді. На підставі наявних даних провідні американські ЗМІ спрогнозували перемогу кандидата від Демократичної партії Байдена на виборах президента. Сам політик також вважає себе обраним президентом США, з перемогою на виборах його вже привітали багато світових лідерів.

Чинний президент Трамп, який намагався переобратися на другий термін, поразки не визнав і має намір в суді оскаржити результати голосування в кількох штатах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics