Close button

Вакцина Pfizer продемонструвала ефективність 90%

Вакцина Pfizer продемонструвала ефективність 90%

Читати новину російською мовою, повідомляє Лига.net.

Вакцина-кандидат проти коронавірусної хвороби COVID-19 від компаній Pfizer і BioNTech показала високу ефективність у проміжних результатах третьої стадії клінічних випробувань. Про це повідомляє пресслужба компанії Pfizer.

Дослідники повідомили про 94 випадки зараження серед 43 538 учасників експерименту (всіх, включаючи вакцинованих і тих, хто отримував плацебо). Таким чином, вони заявляють про більш ніж 90% ефективності вакцини-кандидата на сьомий день після введення другої дози. Весь цикл вакцинації займає 28 днів.

У компанії не уточнюють, як довго тримається захист, і підкреслюють: у міру продовження дослідження остаточний відсоток ефективності вакцини може змінюватися.

"Сьогодні великий день для науки та людства. Перший набір результатів третьої стадії клінічних досліджень нашої вакцини проти COVID-19 є першим доказом здатності нашої вакцини запобігати COVID-19", - сказав д-р Альберт Бурла, голова і головний виконавчий директор Pfizer.

Ґрунтуючись на поточних прогнозах, в компанії розраховують провести до 50 млн доз вакцини у 2020 році й до 1,3 млрд доз у 2021-му.

Новини

Популярні теми форуму

analytics