Close button

Байден попередив американців про "темну зиму" через COVID

Байден попередив американців про "темну зиму" через COVID

Читати новину російською мовою, повідомляє РБК.

Обраний президент США Джо Байден попередив, що американців очікує "темна зима" через зростання числа заражених коронавірусом, повідомляє Bloomberg.

"Для боротьби з цією пандемією необхідні сміливі дії. Ми ще зіткнемося з дуже темною зимою", - заявив Байден після зустрічі зі своєю робочою групою по боротьбі з COVID-19.

Він закликав громадян носити маски та дотримуватися дистанції. "Ми можемо врятувати десятки тисяч життів, якщо кожен буде носити маску", - зазначив новообраний президент. Говорячи про вакцину від коронавірусної інфекції, він висловив сумніви в її широкому застосуванні в найближчі місяці.

9 листопада радник Байдена повідомив, що він обраний президент має намір ввести обов'язкове носіння масок. Для цього він найближчими днями буде дзвонити губернаторам усіх штатів, щоб спонукати їх зобов'язати жителів використовувати засоби захисту. У разі відмови Байден буде чинити тиск на мерів міст.

За останніми даними Університету Джонса Хопкінса, число виявлених випадків захворювання COVID-19 в Сполучених Штатах перевищило 10 млн. Померли понад 238 тис. Країна продовжує лідирувати за кількістю заражених і померлих у світі.

Американська компанія Pfizer заявила про успішні випробування вакцини проти коронавірусної інфекції, що розробляється спільно з німецькою BioNTech. У ході досліджень препарат виявився ефективним більш ніж на 90%. Клінічні тести виявили тільки 94 випадки інфікування коронавірусом при більш ніж 43,5 тис. учасників. Байден, коментуючи результати випробувань вакцини, повідомив, що вчені планують зареєструвати її до листопада і почати вакцинацію населення. Однак, на його думку, до широкого застосування препарату ще далеко. Суперник демократа на виборах, нинішній президент США Дональд Трамп, назвав прекрасною новину про успішні випробування вакцини.

Директор Національного дослідницького центру епідеміології та мікробіології імені Н.Ф. Гамалії Олександр Гінзбург, кажучи про появу нової вакцини від коронавірусу, зазначив, що чим більше буде препаратів від COVID-19, тим краще вони зможуть захистити людей. Він нагадав, що в Росії вже приступили до вакцинації громадян, що входять до групи ризику, вітчизняним препаратом "Супутник V".

Новини

Популярні теми форуму

analytics