Close button

У США назвали умову передачі влади Байдену

У США назвали умову передачі влади Байдену

Читати новину російською мовою, повідомляє РИА Новости.

Процес передачі влади Джо Байдену, якого ЗМІ оголосили обраним президентом Сполучених Штатів, почнеться тільки коли таке рішення прийме Управління загальних служб США (GSA). Про це заявив в приватному порядку в.о. заступника керівника Агентства США з міжнародного розвитку (USAID, входить в структуру Держдепу) Джон Барса, повідомляє телеканал CNBC з посиланням на запис, який потрапив в його розпорядження.

Барса також зазначив, що поки процес передачі влади не почався.

"Поки глава GSA не прийме рішення щодо того, хто переміг на виборах, нічого не зміниться", - підкреслив він.

Раніше газета Politico повідомляла, що глава Управління загальних служб США Емілі Мерфі відмовляється дотримати формальність і визнати перемогу Байдена на президентських виборах.

У новому штабі Байдена і Камали Гарріс заявили виданню, що спочатку давали відомству час для прийняття рішення, але в неділю вирішили посилити тиск на GSA. Поки Мерфі не підтвердить обрання Байдена, його команда не зможе отримати доступ до фінансів уряду і спілкуватися з федеральними відомствами. На думку експертів, такого роду затримка може заважати реалізації планів Байдена.

За підрахунками ЗМІ, на виборах президента переміг демократ Байден, він вже проголосив себе переможцем. Президент-республіканець Дональд Трамп поки що не визнав поразку, його адвокати подають позови до судів різних штатів до вимог пригальмувати підрахунок голосів і розслідувати передбачувані порушення.

Згідно із законом обраний президент повинен вступити на посаду 20 січня 2021 року.

Новини

Популярні теми форуму

analytics