Close button

Вчені зробили революційне відкриття в медицині

Вчені зробили революційне відкриття в медицині

Читати новину російською мовою, повідомляє Medical Xpress.

Вчені з Единбурзького університету зробили революційне відкриття в області медицини. Згідно з новим проведеним дослідженням, опублікованим в Journal of Experimental Medicine, вчені виявили ключовий білок, який підтримує виробництво здорових клітин крові протягом усього життя, регулюючи запальну реакцію організму.

Дослідження встановило, що білок YTHDF2 захищає стовбурові клітини від ушкоджень, коли організм бореться з інфекцією, і дозволяє їм продовжувати правильно функціонувати протягом усього життя. Також білок YTHDF2 необхідний організму для запобігання передчасному старінню.

У дослідженні вчені вивчали мишей, у яких був відсутній цей білок. Вони лікували молодих гризунів з дефіцитом YTHDF2 хімічною речовиною, що імітує вірусну інфекцію, щоб з'ясувати, чи грає білок роль під час імунної відповіді або запалення. З'ясувалося, що гемопоетичні стовбурові клітини мишей з дефіцитом YTHDF2 демонструють ознаки хронічного запалення, які обмежують їх довгострокову здатність виробляти нові клітини крові.

Через відсутність білка YTHDF2 пошкодження стовбурових клітин молодих мишей призвело до зміни виробництва клітин крові, в результаті чого вони стали нагадувати кров більш старих мишей.

Це дослідження вперше показало, що білок YTHDF2 захищає довгострокову цілісність гемопоетичних стовбурових клітин, регулюючи активність генів, керуючих запальними процесами.

Новини

Популярні теми форуму

analytics