Close button

У частини населення є природний імунітет до коронавірусу

У частини населення є природний імунітет до коронавірусу

У деяких осіб може бути набутий імунітет, що захищає їх від зараження SARS-CoV-2. Про це повідомляє Science у вівторок, 10 листопада, повідомляє Корреспондент.

Британські медики вивчили зразки крові, зібрані в дітей до 16 років і дорослих до початку пандемії, а також у перші її місяці за умови, що донор показав негативні результати тестування на COVID-19. Вони порівняли антитіла, наявні в цій крові зі зразками осіб, які вже перехворіли, цитує наукове видання Naked Science.

У тих, хто перехворів на COVID-19, проявлялися різні імуноглобуліни, які атакували S-білок вірусу. Проте й у деяких осіб, які не контактували з ними, були наявні імуноглобуліни G (IgG), що зв'язують цей білок. З вибірки в 302 дорослих таких знайшлося 16 (5 відсотків), а з 48 дітей - у 21 (44 відсотки).

Такі IgG - частина набутого імунітету, який з'явився в людей після порівняно недавнього інфікування коронавірусами, схожими на SARS-CoV-2. Крос-реактивні антитіла не настільки ефективні в зв'язуванні його S-білка, як призначені саме для нього, але можуть істотно впливати на перебіг хвороби та хід розвитку епідемії.

Раніше вчені повідомили, який показник крові вказує на важку форму COVID-19. Показник крові допоможе точно визначати найбільш вразливих до важкої форми COVID-19 пацієнтів і заздалегідь починати протизапальну терапію, запобігаючи важким ускладненням, вважають вчені.

Також повідомлялося, що вакцина від грипу захищає від ускладнень COVID-19. Медикам поки невідомо, з чим це пов'язано, оскільки антитіла до грипу не реагують на коронавірус.

Новини

Популярні теми форуму

analytics