Close button

Названо головну причину розвитку раку

Названо головну причину розвитку раку

Американські вчені з'ясували, що трансформація нормальної клітини в злоякісну обов'язково включає посилення антиоксидантного захисту та синтезу нуклеотидів. Відповідне дослідження опубліковане в журналі Cell Metabolism, повідомляє РИА Новости.

Фахівці Медичної школи Перельмана при Університеті Пенсільванії вперше надекспресували ген G6PD, який виробляє фермент, активний майже у всіх клітинах тіла і бере участь в нормальному перероблюванні вуглеводів. З'ясувалося, що цей процес перетворював людські клітини в ракові й приводив до пухлин у мишей.

Потім вони проаналізували механізми, які беруть участь в цій надекспресії, щоб визначити, які шляхи були найбільш важливими для трансформації. Вони виявили, що G6PD стимулює вироблення критично важливого коферменту для підтримання окислювально-відновного балансу, а також більшої кількості попередників нуклеотидів. В умовах, які викликають окислювальний стрес, нормальна клітка деформується, тоді як ракова клітина активно функціонує.

На думку вчених, отримані висновки підтверджують, що антиоксиданти насправді підтримують зростання пухлини, а не зменшують його. Також дослідження пояснює, чому з'єднання, що заважають біосинтезу нуклеотидів, є одним з найбільш успішних хімієтерапевтичних препаратів від раку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics