Close button

Що зараз відбувається у Нагірному Карабасі

Що зараз відбувається у Нагірному Карабасі

Читати новину російською мовою, повідомляє Лига.net.

Після підписання заяви про закінчення війни у Вірменії почалися протести, а президент Азербайджану охрестив документ військовою капітуляцією суперника.

У ніч на 10 листопада прем'єр Вірменії Нікол Пашинян підписав заяву про припинення війни в Нагірному Карабасі, яка фактично означає капітуляцію вірменських військ. Це викликало протести в країні - люди скандували "Ми не віддамо землю".

Що сталося після підписання заяви

1. У Карабах вилетіли російські військові - вони займуть лінію розмежування в регіоні відповідно до одного з пунктів заяви. Вранці 10 листопада перша автомобільна колона російських сил також прибула в вірменське місто Горіс.

2. Міністерство оборони Вірменії опублікувало заяву, в якій попросило протестувальників не підривати "основи державності", зазначивши, що військові зробили "все можливе і неможливе" у війні з Азербайджаном.

3. Президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що "миротворчу місію" в Нагірному Карабасі здійснюватимуть не тільки російські, але й турецькі військові.

4. Пашинян прокоментував підписану ним заяву, пояснивши, що у нього не було іншого виходу. Також він пообіцяв притягнути до відповідальності учасників протесту, заявивши, що під час протестів невідомі обікрали його резиденцію.

5. Глава турецького МЗС Мевлют Чавушоглу вже привітав Азербайджан з "перемогою на полі бою і в переговорах".

В ніч з 9 на 10 листопада військовий конфлікт в Нагірному Карабаху закінчився - Вірменія поступилася Азербайджану.

Через годину в будівлю уряду Вірменії увірвалися протестувальники, вони вимагали скасувати заяву щодо Карабаху про припинення війни.

У ту ж ніч у сторону Карабаху вилетіли російські військові для розміщення на лінії розмежування. Алієв назвав підписану заяву військовою капітуляцією Вірменії.

Новини

Популярні теми форуму

analytics