Close button

Вчені назвали місця з найбільшим ризиком зараження COVID-19

Вчені назвали місця з найбільшим ризиком зараження COVID-19

Завдяки новому дослідженню вчені прийшли до висновку, що в великих містах США в більшості випадків зараження COVID-19 безпосередньо пов'язано з відвідуванням деяких типів місць, повідомляє New York Post.

Так, найчастіше заразитися коронавірусом (згідно з дослідженнями, опублікованими в журналі Nature) можна в ресторанах, тренажерних залах, готелях, храмах.

"Це місця невеликі й багатолюдні, а відвідувачі проводять тут багато часу", - відзначає співавтор дослідження і професор Стенфордського університету Юрі Лесковец на брифінгу для ЗМІ з приводу дослідження, повідомляє CNN.

Професор вважає, що скорочення роботи цих підприємств хоча б на 20%, зменшить захворюваність коронавірусів приблизно на 80%.

Як отримали дані

Група вчених з Північно-Західного університету і Стенфорда проаналізувала дані смартфонів 98 млн американців у 10 великих містах: Нью-Йорк, Філадельфія, Вашингтон, округ Колумбія, Лос-Анджелес, Чикаго і Х'юстон.

Вчені відстежили пересування американців в ресторанах, кафе, магазинах, готелях, тренажерних залах і т.д. Ці дані вони порівняли з новими випадками COVID-19 в цих же районах і прийшли до висновку, що саме в цих місцях і відбувається більшу кількість зараження. Однак Лесковец додає, що цей процес "нерівномірний".

Також в ході дослідження з'ясувалося, що більше випадків коронавірусу виникає в районах з низьким доходом жителів. Частково тому, що такі райони багатолюдні.

"Наприклад, наша модель передбачає, що одне відвідування продуктового магазина у два рази небезпечніше для людини з низьким доходом, ніж для людини з середньостатистичним чи високим доходом", - сказав Лесковец.

Вчений говорить, що це пов'язано з тим, що в районах з низьким доходом на 60% більше відвідувачів у громадських місцях на квадратний фут, ніж в забезпечених.

Однак в дослідженні не враховувалися такі громадські місця як школи, в'язниці, будинки престарілих тощо.

Новини

Популярні теми форуму

analytics