Close button

Путін попросив допомоги у створенні вакцини

Путін попросив допомоги у створенні вакцини

Читати новину російською мовою, повідомляє finanz.ru.

Президент Росії Володимир Путін попросив президента Франції Еммануеля Макрона про допомогу з виробництвом вакцини від коронавірусу «Супутник V», масові щеплення якої влада Росії обіцяла почати вже в цьому році.

В ході розмови з Макроном 7 листопада Путін попросив про сприяння французького «Інституту Пастера», розповіло Challenges дипломатичне джерело в Парижі.

Макрон, за його словами, дав нечітку відповідь, заявивши, що йому потрібно порадитися з науковим співтовариством.

Через дипломатичні канали Росія з жовтня просить про допомогу Франції, щоб запустити в масове виробництво вакцину, яка була подана як «перша в світі» і схвалена владою до початку випробувань на великих групах добровольців (третя фаза).

У листопаді перші щеплення почали отримувати російські медики. До грудня обсяги виробництва вакцини планується довести до 5-6 млн доз на місяць, обіцяв директор центру імені Гамалії Олександр Гінзбург.

За його словами, це «дозволить протягом 10-12 місяців проімунізувати 70% населення» і зробити інфекцію «вакцинокерованою».

В реальності ж у російських виробників виникли складнощі: вони не можуть налагодити біореактори і стабілізувати вакцину - так, щоб всі дози мали однакові характеристики і відповідали вимогам розробника, повідомили The Bell джерела на фармринку.

«Росіяни вже кілька тижнів просять нас, чи не хочемо ми попрацювати з ними. У реальності це показує їх основну слабкість - у них немає виробничих потужностей », - говорить джерело Challenges.

Про відсутність обладнання для виробництва «Супутника V» 29 жовтня публічно заявив сам Путін.

«Питання зараз тільки в одному - забезпечити необхідний обсяг промислового виробництва. Тут є певні проблеми, пов'язані з наявністю або відсутністю необхідного обладнання, заліза що називається, для розгортання масового виробництва», - визнав президент Росії.

Обидві російські вакцини, створені центром «Вектор» та центром ім. Гамалії, за словами Путіна, ефективні і безпечні, а їх розробка свідчить, що Росії вдалося зберегти традиції радянської науки.

Глава РФПІ Кирило Дмитрієв очікує, що в наступному році вдасться виробити 500 млн доз вакцини «Супутник V» за межами Росії. Він висловив надію, що обсяги виробництва вакцини за кордоном будуть збільшуватися. «Потрібно, щоб Росія та інші країни виробляли так багато доз вакцини, наскільки це можливо», - підкреслив Дмитрієв.

Новини

Популярні теми форуму

analytics