Close button

Названо країни світу, куди не дістався коронавірус

Названо країни світу, куди не дістався коронавірус

Читати новину російською мовою, повідомляє Страна.ua.

Коронавірус у світі поширюється з величезною швидкістю. Збудника Covid-19 виявили на кожному континенті крім одного і майже в кожній країні. Але ще є місця у світі, де досі не зафіксували жодного випадку зараження.

Про це повідомляє міжнародне агентство Associated Press.

Так, велика кількість країн без коронавірусу знаходиться в південній частині Тихого океану. Тонга, Кірібаті, Самоа, Мікронезія і Тувалу серед тих дрібних острівних країн, які до цього часу не зафіксували жодного випадку зараження. Однак, пандемія все одно на них вплинула.

У Тонга змогли стримати поширення заборонивши круїзним кораблям заходити в місцевий порт ще в березні. Аеропорт теж був закритий. Про це розповів президент Палати торгівлі та промисловості Тонга Паула Таумоепау. Йому важко повірити, що тільки в США кількість смертей від Covid-19 у два рази перевищує загальну кількість населення в Тонга, де живе трохи більше 100 тисяч осіб.

"Багато острівних країн на півдні Тихого океану залежать від туризму. Це головне джерело доходів для них. З початку пандемії коронавірусу на островах спостерігається стрибок безробіття. Так само місцеві системи охорони здоров'я погано забезпечені й не змогли б розібратися з великим спалахом пандемії", - йдеться в матеріалі.

Антарктида теж залишається вільною від коронавірусу. Там люди намагаються не допустити поширення хвороби, бо це єдиний не заражений досі континент. Проблема в тому, що будь-який спалах в Антарктиді було б важко контролювати. Тому що люди живуть в закритих кварталах. І медичні можливості дуже обмежені.

Так, якщо хтось в Антарктиді стає сильно хворим, його евакуюють. Цей процес затягується на кілька днів або тижнів через складні погодні умови, які можуть зірвати рух повітряного транспорту.

Також видання нагадує, що Північна Корея і Туркменістан досі не повідомляли про випадки зараження коронавірусом взагалі. Але з огляду на диктатуру, ці твердження Пхеньяна й Ашхабада вважаються сумнівними.

Новини

Популярні теми форуму

analytics